Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2018. godini

Promotivna kampanja „Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta?”
2. juna 2018.
Sve je spremno za početak „Sportskih igara mladih“ u Kuršumliji
7. juna 2018.
Prikaži sve

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2018. godini

Na osnovu člana 43 stav 1 tačka 7 Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti („Sl. glasnik RS“, br. 36/09, 88/10, 38/15 i 113/17), Pravilnika o kriterijumima, načinu i drugim pitanjima od značaja za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja („Sl. glasnik RS“, br. 102/15, 5/17 i 9/18) i Sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2018.godinu zaključenog između Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Prokuplje i Opštine Kuršumlija broj: 2700-101-4/2018 od 24.05.2018. godine

NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE I OPŠTINA KURŠUMLIJA

raspisuju

JAVNI KONKURS
ZA ORGANIZOVANJE SPROVOĐENJA JAVNIH RADOVA NA KOJIMA SE ANGAŽUJU NEZAPOSLENA LICA U 2018. GODINI

Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Javni rad sprovodi poslodavac – izvođač javnog rada, koga određuje Nacionalna služba za zapošljavanje (u daljem tekstu: Nacionalna služba) na osnovu javnog konkursa.

U program javnih radova mogu se uključiti nezaposlena lica iz svih kategorija teže zapošljivih u skladu sa stanjem i potrebama lokalnog tržišta rada utvrđenim LAPZ-a Opštine Kuršumlija.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima:

  • socijalnih i humanitarnih delatnosti,
  • održavanja i obnavljanja javne infrastrukture,
  • održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Ukoliko poslodavac – izvođač javnog rada organizuje obuku, neophodno je priložiti interni program obuke ili program obrazovne ustanove na propisanom obrascu Nacionalne službe, kao i biografiju instruktora/predavača, osim poslodavca – pružaoca usluga socijalne zaštite, koji podleže obavezi osposobljavanja novozaposlenih u skladu sa zakonom.

Informacije o javnom konkursu mogu se dobiti u Filijali Prokuplje, ispostava Kuršumlija i Opštini Kuršumlija, na sajtu www.nsz.gov.rs i sajtu Opštine Kuršumlija www.kursumlija.org, na oglasnoj tabli Filijale Prokuplje, ispostava Kuršumlija i oglasnoj tabli Opštine Kuršumlija.

Javni konkurs je otvoren od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, a poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je 13.06.2018. godine.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2018. godini

– Prijava za sprovođenje javnog rada – LAPZ 2018. godine

 

Veličina slova