Jesenji karneval kuršumlijskih mališana

Nastavak aktivnosti na poboljšanju putne infrastrukture u kuršumlijskoj opštini
10. oktobra 2017.
Mališani iz „Sunca“ na prijemu kod predsednika Vidića
10. oktobra 2017.
Prikaži sve

Jesenji karneval kuršumlijskih mališana

Prva nedelja u oktobru, u čitavom svetu i kod nas, posvećena je deci. Ovogodišnja se održava pod sloganom „Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta“, uz kvalitetnije uslove za ostvarivanje prava najmlađih.

Obeležavanje „Dečije nedelje“ u Kuršumliji otpočelo je „Jesenjim karnevalom“, koji tradicionalno organizuju predstavnici predškolskih ustanova „Sunce“ i „Čarolija“, šetnjom kostimiranih mališana u centru grada.

Polaznici dečijih vrtića u Kuršumliji, u saradnji sa vaspitačima i roditeljima, danima su izrađivali kostime i maske za jesenji defile, čime su pokazali izuzetno interesovanje za ovu manifestaciju.

Slikovito predstavljajući jesenje plodove, u brižljivo izrađenim kostimima po svojoj želji, deca su prošetala od dečijeg vrtića „Sunce“ do centra grada, a zatim su oslikavali glavnu ulicu u jesenjim tonovima i na taj način okupljenim građanima pokazali i likovno umeće.

Svojom lepotom, maštovitošću i kreativnošću skrenuli su pažnju svih prolaznika, mameći im izraze iskrenog oduševljenja i divljenja.Obeležja novog godišnjeg doba vidljiva su na svakom koraku: lišće u zlatnim i bakarnim nijansama, kestenovi, šišarke, žirevi i ostali jesenji plodovi, a naši mališani su ih, kao i uvek, predstavili na zanimljiv i originalan način.

Veličina slova