Kuršumlijski odbornici usvojili predlog Odluke o dopunskom budžetu opštine – Rebalans I

Održana sedma Malinijada Gornje Toplice 2017
6. jula 2017.
Za lepšu i uređenu Kuršumliju
8. jula 2017.
Prikaži sve

Kuršumlijski odbornici usvojili predlog Odluke o dopunskom budžetu opštine – Rebalans I

U ponedeljak 3. jula u skupštinskoj sali održana je četvrta sednica Skupštine opštine Kuršumlija u 2017. godini, kojom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Kuršumlija – Dejan Lović. Na dnevnom redu našlo se 13 tačaka o kojima su kuršumlijski odbornici detaljno diskutovali.

Najvažniju tačku predlog Odluke o dopunskom budžetu opštine Kuršumlija za 2017. godinu – Rebalans I detaljno je obrazložio zamenik predsednika opštine – Nebojša Jović, istakavši tom prilikom da je ovom odlukom izvršena preraspodela viška prihoda iz 2016. godine, i da budžet opštine Kuršumlija za 2017. godinu iznosi 796.129.000,00 dinara što predstavlja uvećanje od 25 milona dinara.

Jović je istakao da bitnijih izmena na rashodnoj strani ove Odluke nije bilo i da je za program Lokalnog ekonomskog razvoja i prostorno planiranje izdvojeno 24,8 miliona dinara dok je za komunalnu delatnost izmenom planirano 125,7 miliona dinara. Za lokalni ekonomski razvoj izdvojeno je deset miliona, razvoj turizma 7,4 miliona, razvoj poljoprivrede 20 miliona, zaštitu životne sredine tri miliona, putnu infastrukturu 182 miliona, predškolsko obrazovanje 58 miliona, osnovno obrazovanje 37,6 miliona, srednje obrazovanje 13 miliona, socijalnu dečju zaštitu 66,8 miliona, primarnu zdravstvenu zaštitu 8,2 miliona, razvoj kulture 10,8 miliona, razvoj sporta i omladine 38 miliona i lokalnu samoupravu 178,8 miliona dinara, dodajući da se u nastupajućem periodu očekuje kompletna rekonstrukcija Topličke ulice koja će obuhvatiti uređenje kolovoza i trotoara. Pomenute radove finansiraće Javno preduzeće „Putevi Srbije“, dok će iz budžeta Opština Kuršumlija biti finansirani radovi na izgradnji kišne kanalizacije u ovoj ulici.

U nastavku sednice usvojen je predlog izmene Kadrovskog plana u Opštinskoj upravi, Opštinskom pravobranilaštvu, Stručnim službama i posebnim organizacijama opštine Kuršumlija za 2017. godinu, kao i predlog Odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Kuršumlija.

Većinom glasova kuršumlijski odbornici podržali su i predlog za donošenje rešenja o davanju saglasnosti za pristupanje Turističkoj organizaciji regije Kopaonik. Direktor Turističke organizacije opštine Kuršumlija – Ivan Kovačević, pojasnio je da su turističke organizacije opština Raške, Brus, Kuršumlija, Vrnjačke Banje i grada Kraljeva prepoznale zajedničke interese i ciljeve, te da su se s tim u vezi sporazumele da započnu proces udruživanja turističke ponude kroz formiranje regionalne turističke organizacije sa sedištem na Kopaoniku. Osnovni cilj formiranja ove organizacije jeste promocija jedinstvenog turističkog proizvoda koji bi se ovakvim vidom saradnje dobio i njegovo plasiranje kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Ponuda bi sadržala elemente planinskog, banjskog i kulturnog turizma kao i specifične oblike turizma: sportskog, zdravstvenog, lovnog i ribolovnog, kongresnog, verskog, manifestacijskog, ekoturizima, turizma sa temom gastronomije, vinskih puteva i drugih.

Nakon sednice Skupštine održana je konferencija za novinare na kojoj je detaljno govorio zamenik predsednika opštine Kuršumlija – Nebojša Jović.

Veličina slova