19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu

Većnici opštine Kuršumlija usvojili Izveštaje o radu za 2017. godinu
29. marta 2018.
Prijavi bend za učešće na Kuršumlijskoj Gitarijadi
5. aprila 2018.

19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu

U periodu od 29. do 31. marta u Nišu održan je 19. po redu Sajam turizma i aktivnog odmora. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva turizma, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predstavnici trističkih organizacija, agencija i turoperatera iz Grčke.

Pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo na otvaranju 19. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu, izjavila je da Niš ima izvanrednu prirodu, izuzetno vredno kulturno-istorijsko nasleđe ali je pre svega najprepoznatljiviji po gostoprimstvu. Turizam u Srbiji je doživeo veliki razvoj, a to je dalo vetar u leđa i Nišu i celoj Srbiji“.

Direktor Turističke organizacije Srbije, Marija Labović pozdravila je sve prisutne i čestitala domaćinima na izvrsnoj organizaciji koja prati Sajam svih ovih godina.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde. Želim vam još puno godina uspešnog rada i da vam onaj naredni, jubilarni 20. sajam bude zaista poseban. Verujem da će tako zaista biti jer kada pogledamo kakvi nas rezultati prate u turizmu Srbije s pravom možemo da očekujemo da ovaj događaj nastavi da živi.“ istakla je Labović.

Na Sajmu je učestvovalo 130 izlagača. Turistička organizacija opštine Kuršumlija predstavila je svoju turističku ponudu zajedno sa predstavnicima Prolom i Lukovske Banje.

Pored aktivnog odmora kao teme Sajma, ove godine akcenat je bio i na predstavljanju suvenira i rukotvorina, kao i promociju ukusa, hrane i vina.

„Ovaj Sajam bio je još jedna prilika da se Kuršumlija predstavi građanima Niša i čitavoj Srbiji kao destinacija koja raspolaže bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, izvanrednim banjama i okruženjem za boravak i aktivan odmor u prirodi.“ – istakla je Jasmina Savić, V.D. direktora Turističke organizacije Kuršumlija.

U Prolom i Lukovskoj Banji za predstojeću letnju turističku sezonu predstavili su novi najmoderniji wellness centar u Prolom Banji i novoizgrađeni otvoreno-zatvoreni bazen u Lukovskoj Banji.

„Zbog sve veće zainteresovanosti domaćih i stranih turista za odmor u Lukovskoj i Prolom Banji, ove godine biće izgrađen još jedan hotel u Lukovskoj Banji. Biće to luksuzni hotel sa svim medicinskim komponentama i wellness centrom. U Prolom Banji je sve spremno za predstojeću letnju sezonu, u ponudi su specijalni paketi za uživanje u novom wellness centru: Porodični wellness paket, Porodični relaks paket, Promo wellness paket, Vikend relaks paket“ – istakao je Marko Gašić, marketing menadžer A.D. Planinke.