Apel građanima: Budimo odgovorni prema sebi i drugima vakcinišimo se!!!

Rezultati testiranja 18. i 19. marta: testirano 120 lica, 41 pacijent pozitivan na kovid
20. marta 2021.
Održana prva sednica Skupštine opštine Kuršumlija u 2021. godini
21. marta 2021.

Apel građanima: Budimo odgovorni prema sebi i drugima vakcinišimo se!!!

Na osnovu člana 43. i 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama (“Službeni glasnik RS”, broj 87/2018.) i na osnovu člana 17. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije („Službeni glasnik RS“, broj 27/2020), Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija na osmoj vanrednoj sednici održanoj dana 19.03.2021. godine, doneo je naredbu kojom se nalaže predstavnicima Mesnih zajednica da se organizuju u što kraćem roku i dostave spiskove svih zainteresovanih lica za vakcinaciju, u koordinaciji sa službom za poslove Mesnih zajednica opštine Kuršumlija, i iste proslede Domu zdravlja Kuršumlija.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, komandant opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija Radoljub Vidić uputio je apel svim građanima opštine Kuršumlija, da se prijave za vakcinaciju, ali i da nastave da se pridržavaju svih mera i naredbi nadležnih institucija Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih organa.

Tim povodom, naloženo je i nadležnima u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta da u što kraćem vremenskom roku dostave spiskove svojih zainteresovanih korisnika za vakcinaciju, i iste proslede Domu zdravlja Kuršumlija.