Општина Куршумлија https://kursumlija.org Wed, 08 Apr 2020 15:08:23 +0000 sr-RS hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4 https://kursumlija.org/wp-content/uploads/2016/12/logo-kursumlija-150x150.png Општина Куршумлија https://kursumlija.org 32 32 Отворен подрачун за помоћ угроженом становништву општине Куршумлија https://kursumlija.org/otvoren-podracun-za-pomoc-ugrozenom-stanovnistvu-opstine-kursumlija/ Wed, 08 Apr 2020 15:08:23 +0000 https://kursumlija.org/?p=10122 На основу препоруке Штаба за ванредне ситуације, а на захтев заинтересованих привредника и донатора, Општина Куршумлија је отворила подрачун на који се може уплатити помоћ намењена […]

Чланак Отворен подрачун за помоћ угроженом становништву општине Куршумлија се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

На основу препоруке Штаба за ванредне ситуације, а на захтев заинтересованих привредника и донатора, Општина Куршумлија је отворила подрачун на који се може уплатити помоћ намењена социјално угроженим лицима са територије општине Куршумлија за време трајања ванредног стања изазваног појавом вируса COVID-19.

Назив подрачуна: Помоћ угроженом становништву општине Куршумлија за време ванредног стања насталог услед болести COVID-19.

Број подрачуна: 840-3069740-88

Чланак Отворен подрачун за помоћ угроженом становништву општине Куршумлија се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
ЈПКД Топлица: Изградња канализационе мреже у Мердару https://kursumlija.org/jpkd-toplica-izgradnja-kanalizacione-mreze-u-merdaru/ Tue, 07 Apr 2020 10:46:08 +0000 https://kursumlija.org/?p=10115

Чланак ЈПКД Топлица: Изградња канализационе мреже у Мердару се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Грађевинска група Јавног предузећа комуналних делатности „Топлица“ из Куршумлије је почела са изградњом канализационе мреже и прихватне септичке јаме у селу Мердаре.

Врши се превезивање неколико објеката, прихватне шахте и одвод цевима PVC 160 мм SN4 до септичке јаме капацитета 30 м3.

Радови ће трајати 10 радних дана док је вредност предвиђених радова милион динара.

Чланак ЈПКД Топлица: Изградња канализационе мреже у Мердару се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Издавање дозвола за кретање током полицијског часа за директно уговорену помоћ између две особе, услуга социјалне заштите и услуга социјалне заштите персонални асистент https://kursumlija.org/izdavanje-dozvola-za-kretanje-tokom-policijskog-casa-za-direktno-ugovorenu-pomoc-izmedju-dve-osobe-usluga-socijalne-zastite-i-usluga-socijalne-zastite-personalni-asistent/ Mon, 06 Apr 2020 16:57:42 +0000 https://kursumlija.org/?p=10110 Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, по овлашћењу председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, током ванредног стања, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова контролисаће […]

Чланак Издавање дозвола за кретање током полицијског часа за директно уговорену помоћ између две особе, услуга социјалне заштите и услуга социјалне заштите персонални асистент се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, по овлашћењу председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, током ванредног стања, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова контролисаће и вршиће издавање дозвола за кретање у време полицијског часа.

Јединице локалне самоуправе, у сарадњи са другим органима локалне самоуправе и удружењима грађана регистрованим на њиховим територијама, ће прибавити и доставити у Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања податке о особама које пружају услуге помоћи у кући (услуга социјалне заштите, али и директно уговорена помоћ између две особе) и услуга социјалне заштите персонални асистент.

Грађани којима је потребна дозвола за кретање у време полицијског часа, за решавање овог проблема потребно је да се захтевом обрате локалној самоуправи, доставе потребна документа која потврђују разлог за издавање ове дозволе.

На основу закључка Владе Републике Србије 05 број 53-2561/2020 од 16.03.2020. године, Општинска управа Општине Куршумлија обуставља рад са странкама путем шалтера.

Странке своје захтеве могу поднети путем електронске поште на е-mail адресу pisarnicakursumlija@gmail.com

Јединица локалне самоуправе је дужна да, након провере, доставља захтеве Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које ће након провере достављати Министарству унутрашњих послова ради издавања дозволе.

Јединице локалне самоуправе су у обавези да формално поднесу образложене захтеве за обраду и наведу ако постоји судска пресуда.

Такође, јединице локалне самоуправе, у сарадњи са центрима за социјални рад са исте територије, у обавези су да, у случају пријема захтева, обраде и податке о родитељима који коначном судском пресудом регулишу виђење детета (преузимање и враћање детета од једног родитеља) у смислу:  полицијски час, и треба им дозвола да дете преузме и/или врати у термину одређеном судском пресудом.

Чланак Издавање дозвола за кретање током полицијског часа за директно уговорену помоћ између две особе, услуга социјалне заштите и услуга социјалне заштите персонални асистент се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Супруга пацијента који је прележао корона вирус такође позитивна https://kursumlija.org/supruga-pacijenta-koji-je-prelezao-korona-virus-takodje-pozitivna/ Mon, 06 Apr 2020 13:15:22 +0000 https://kursumlija.org/?p=10108 Супруга пацијента који је прележао корона вирус такође је позитивна, истакла је директор Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић. Она је казала, да је њено […]

Чланак Супруга пацијента који је прележао корона вирус такође позитивна се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Супруга пацијента који је прележао корона вирус такође је позитивна, истакла је директор Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић.

Она је казала, да је њено здравствено стање стабилно, те да је протеклих дана урађена лабораторија на Институту за јавно здравље у Нишу, као и брис којим је потврђено да је пацијенткиња такође позитивна, с обзиром да је код њеног супруга био потврђен корона вирус али је он у међувремену излечен.

Како пацијенткиња није желела да борави у здравстевној установи и иде на даље лечење, на предлог санитарног инспектора она је упућена у кућну изолацију, и осећа се добро.

– Њена клиничка слика је стабилна, за њу је у овом моменту најважније да буде у кућним условима како не би добила још неки вирус. Свакодневно ћемо пратити њено здравствено стање, обзиром да се она налази у шестом месецу трудноће, а гинеколог ће је обилазити на свака три дана. – истакла је др Уранија Петровић.

Чланак Супруга пацијента који је прележао корона вирус такође позитивна се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
У суботу 04. априла од 04 до 07 часова продавнице ће радити за снабдевање старијих од 65 година https://kursumlija.org/u-subotu-04-aprila-od-04-do-07-casova-prodavnice-ce-raditi-za-snabrevanje-starijih-od-65-godina/ Fri, 03 Apr 2020 16:31:56 +0000 https://kursumlija.org/?p=10105 Грађани старији од 65 година моћи ће да купе намирнице у продавницама у суботу, уместо у недељу што је до сада био случај. Продавнице ће за […]

Чланак У суботу 04. априла од 04 до 07 часова продавнице ће радити за снабдевање старијих од 65 година се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Грађани старији од 65 година моћи ће да купе намирнице у продавницама у суботу, уместо у недељу што је до сада био случај. Продавнице ће за најстарије грађане бити отворене у суботу од 04 до 07 часова.

Апелујемо на најстарије потрошаче да иду у куповину само ако је то неопходно и да поштују препоручене мере заштите.

Следећи малопродајни објекти и трговински ланци у Куршумлији ће радити у суботу 04. априла од 04 до 07 часова:

Назив трговинског ланца Град/Место Адреса
СЗТР Боба Куршумлија Пепељевац, продавница бр. 4
Куршумлија Косовска, продавница бр. 5
Куршумлија Марковиће
Куршумлија Баћоглава, продавница бр. 6
Куршумлија Дринке Павловић, продавница бр. 19 (на кружном току)
Куршумлија Кастрат, продавница бр. 11
Куршумлија Пантиће, продавница бр. 12
Куршумлија Вељковић, продавница бр. 3
Тимор доо Куршумлија Немањина 21
Куршумлија Топличка бб
Куршумлија Топличка 116

 

Чланак У суботу 04. априла од 04 до 07 часова продавнице ће радити за снабдевање старијих од 65 година се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Цистерна са дезинфекционим средством испред зграде Општине радним данима од 9 до 14 часова https://kursumlija.org/cisterna-sa-dezinfekcionim-sredstvom-ispred-zgrade-opstine-radnim-danima-od-9-do-14-casova/ Thu, 02 Apr 2020 15:18:26 +0000 https://kursumlija.org/?p=10099 Општина Кушумлија обезбедила је цистерну са универзалним дезинфекционим средством на бази хлора, за одржавање хигијене: опреме, радних површина, амбалаже и других предмета. Цистерна ће бити достпуна […]

Чланак Цистерна са дезинфекционим средством испред зграде Општине радним данима од 9 до 14 часова се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Општина Кушумлија обезбедила је цистерну са универзалним дезинфекционим средством на бази хлора, за одржавање хигијене: опреме, радних површина, амбалаже и других предмета.

Цистерна ће бити достпуна грађанима испред зграде Општине, у улици Пролетерских бригада бб, радним данима у периоду од 09 до 14 часова.

Грађани ће моћи бесплатно да наточе маскимално до 2 литра ове течности по особи, како би што више људи могло да добије поменуто дезинфекционо средство.

Цистерна је под видео надзором.

Буди одговоран према себи и другима – Остани код куће!

Чланак Цистерна са дезинфекционим средством испред зграде Општине радним данима од 9 до 14 часова се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Општина Куршумлија припрема пакете помоћи најугроженијим грађанима https://kursumlija.org/opstina-kursumlija-priprema-pakete-pomoci-najugrozenijim-gradjanima/ Mon, 30 Mar 2020 11:05:55 +0000 https://kursumlija.org/?p=10095 Општина Куршумлија планира да у наредном периоду пакетима намирница и хигијенских средстава помогне најугроженије грађане. У том правцу прикупљамо податке преко председника Mесних заједница, Црвеног крста […]

Чланак Општина Куршумлија припрема пакете помоћи најугроженијим грађанима се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Општина Куршумлија планира да у наредном периоду пакетима намирница и хигијенских средстава помогне најугроженије грађане.

У том правцу прикупљамо податке преко председника Mесних заједница, Црвеног крста и Центра за социјани рад, како би подела била најправеднија.

Молимо грађане за стрпљење док се спискови не формирају и не зову кол центар у Oпштини по наговору једног политичког портала. Ти бројеви  су намењени искључиво за позиве наших најстаријих суграђана како би им се доставиле основне животне намирнице зато што не могу да излазе из својих кућа.

Због непрекидног заузећа линија они сада врло тешко добијају волонтере који треба да им донесу оно што им је потребно.

Молимо Вас за мало разумевања и солидарности са најстаријима.

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија, Радољуб Видић.

Чланак Општина Куршумлија припрема пакете помоћи најугроженијим грађанима се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Код две млађе особе из Куршумлије потврђено присуство корона вируса https://kursumlija.org/kod-dve-mladje-osobe-iz-kursumlije-potvrdjeno-prisustvo-korona-virusa/ Sun, 29 Mar 2020 09:23:03 +0000 https://kursumlija.org/?p=10093 Према речима команданта Штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија Радољуба Видића, у Куршумлији су регистрована два лица код којих је потврђено присуство корона вируса, тип COVID-19. […]

Чланак Код две млађе особе из Куршумлије потврђено присуство корона вируса се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Према речима команданта Штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија Радољуба Видића, у Куршумлији су регистрована два лица код којих је потврђено присуство корона вируса, тип COVID-19.

У питању су млађе особе, које се налазе на Одељењу за инфективне болести у Прокупљу и њихово здравствено стање је стабилно.

„Апелујем на све суграђане, а посебно младе људе да се не окупљају по парковима, јавним површинама, школским двориштима, што је био случај последњих пар дана. Ми настављамо и наредних дана са дезинфекцијом свих улица, стамбених зграда и улаза. Будите дисциплиновани и одговорни према себи и другима, у недељама које су пред нама!“ – поручује председник Видић.

Чланак Код две млађе особе из Куршумлије потврђено присуство корона вируса се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Списак малопродајних објеката у Куршумлији који ће радити недељом од 04 до 07 часова за снабдевање старијих од 65 година https://kursumlija.org/spisak-maloprodajnih-objekata-u-kursumliji-koji-ce-raditi-nedeljom-od-04-do-07-casova-za-snabdevanje-starijih-od-65-godina-29-03-2020/ Sat, 28 Mar 2020 00:12:22 +0000 https://kursumlija.org/?p=10087 Следећи малопродајни објекти и трговински ланци у Куршумлији ће радити недељом од 04 до 07 часова за снабдевање старијих од 65 година: Назив трговинског ланца Град/Место […]

Чланак Списак малопродајних објеката у Куршумлији који ће радити недељом од 04 до 07 часова за снабдевање старијих од 65 година се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Следећи малопродајни објекти и трговински ланци у Куршумлији ће радити недељом од 04 до 07 часова за снабдевање старијих од 65 година:

Назив трговинског ланца Град/Место Адреса
СЗТР Боба Куршумлија Пепељевац, продавница бр. 4
Куршумлија Косовска, продавница бр. 5
Куршумлија Марковиће
Куршумлија Баћоглава, продавница бр. 6
Куршумлија Дринке Павловић, продавница бр. 19 (на кружном току)
Куршумлија Кастрат, продавница бр. 11
Куршумлија Пантиће, продавница бр. 12
Куршумлија Вељковић, продавница бр. 3
Тимор доо Куршумлија Немањина 21
Куршумлија Топличка бб
Куршумлија Топличка 116

 

Чланак Списак малопродајних објеката у Куршумлији који ће радити недељом од 04 до 07 часова за снабдевање старијих од 65 година се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
У Куршумлији се врши дезинфекција јавних простора – стамбених зграда, установа, банака… https://kursumlija.org/u-kursumliji-se-vrsi-dezinfekcija-javnih-prostora-stambenih-zgrada-ustanova-banaka/ Fri, 27 Mar 2020 23:52:34 +0000 https://kursumlija.org/?p=10077

Чланак У Куршумлији се врши дезинфекција јавних простора – стамбених зграда, установа, банака… се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Запослени у Јавном предузећу за уређивање грађевинског земљишта “Куршумлија“ спроводе активности на дезинфекцији јавних простора у стамбеним јединицама – зградама у Куршумлији, као и у заједничким просторијама установа, јавних предузећа, јавних служби, банака и фирми на територији општине Куршумлија.

Дезинфекција простора се врши прописаним дезинфекционим раствором натријум – хипохлорита и посебно се обраћа пажња на улазна врата, гелендере, степеништа и рукохвате.

Чланак У Куршумлији се врши дезинфекција јавних простора – стамбених зграда, установа, банака… се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>