Општина Куршумлија https://kursumlija.org Sat, 04 Jul 2020 19:20:26 +0000 sr-RS hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://kursumlija.org/wp-content/uploads/2016/12/logo-kursumlija-150x150.png Општина Куршумлија https://kursumlija.org 32 32 Једно лице 2003. годиште позитивно на корона вирус у Куршумлији https://kursumlija.org/jedno-lice-2003-godiste-pozitivno-na-korona-virus-u-kursumliji/ Sat, 04 Jul 2020 16:16:48 +0000 https://kursumlija.org/?p=10585 Према последњим информацијама из Дома здравља Куршумлија, које је изнела директорка др Уранија Петровић, на тестирању од 3. јула када је тестирано четири лица једно лице […]

Чланак Једно лице 2003. годиште позитивно на корона вирус у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Према последњим информацијама из Дома здравља Куршумлија, које је изнела директорка др Уранија Петровић, на тестирању од 3. јула када је тестирано четири лица једно лице је позитивно на присуство корона вируса.

Лице је 2003. годиште и има блажу клиничку слику – истакла је директорка Петровић.

Чланак Једно лице 2003. годиште позитивно на корона вирус у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Позив за пријаву штете од елементарне непогоде на стамбеном објекту у својини грађана https://kursumlija.org/poziv-za-prijavu-stete-od-elementarne-nepogode-na-stambenom-objektu-u-svojini-gradjana/ Fri, 03 Jul 2020 09:57:44 +0000 https://kursumlija.org/?p=10577 У складу са Законом о обнови након елементарне и друrе непагоде и Одлуком Владе Републике Србије о проглашењу елементарне непогоде, Општина Куршумлија позива грађанке и грађане […]

Чланак Позив за пријаву штете од елементарне непогоде на стамбеном објекту у својини грађана се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

У складу са Законом о обнови након елементарне и друrе непагоде и Одлуком Владе Републике Србије о проглашењу елементарне непогоде, Општина Куршумлија позива грађанке и грађане општине Куршумлија који су претрпели штету од елементарних непогода на стамбеним објектима у својини грађана током јуна месеца, да исту пријаве у периоду од 01.7.2020. године до 31.7.2020. године, а најкасније до истека 15 дана од дана проглашења ванредне ситуације на делу територије општине Куршумлија.

Пријаве штете се подносе искључиво преко писарнице општине Куршумлија, шалтер број 6, сваког радног дана у времену од 07.00 до 15.00 часова, на прописаном обрасцу који се може преузети у згради Општине Куршумлија, услужни центар, писарница, шалтер број 6, сваког радног дана у времену од 07.00 до 15.00 часова или путем следећег линка:

Пријаве упућене ван (пре или касније) прописаног рока, као и пријаве које нису поднете на прописаном обрасцу неће бити раэматране од стране Комисије.

За све додатне информације, грађанке и грађани се могу обратити Драгану Миленковићу, председнику Комисије за процену штете од елементарних непогода, лично или на број телефона 027/381-402, локал 124, сваког радног дана у времену од 07.00 да 15.00.

Чланак Позив за пријаву штете од елементарне непогоде на стамбеном објекту у својини грађана се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Четвородневна акција сузбијања комараца на територији општине Куршумлија https://kursumlija.org/cetvorodnevna-akcija-suzbijanja-komaraca-na-teritoriji-opstine-kursumlija/ Thu, 02 Jul 2020 08:39:49 +0000 https://kursumlija.org/?p=10573 Обавештава се становништво општине Куршумлија да ће у периоду од 01. до 04. јула почети акција сузбијања ларви комараца на територији општине Куршумлија, уколико се стекну […]

Чланак Четвородневна акција сузбијања комараца на територији општине Куршумлија се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Обавештава се становништво општине Куршумлија да ће у периоду од 01. до 04. јула почети акција сузбијања ларви комараца на територији општине Куршумлија, уколико се стекну неопходни метео услови.

Планирано је да ове активности трају четири дана. Радови ће се изводити у периоду од 09 до 18 часова а реализоваће га предузеће ДДД Промет д.о.о. из Земуна.

Третман се врши препаратом Larvastop Piriprox 0,5 ZG који није опасан за људе и животиње укључујући и пчеле.

Координацију акције спроводи стручно оперативни тим наведеног предузећа уз сарадњу са надзором третмана испред Општине Куршумлија.

Чланак Четвородневна акција сузбијања комараца на територији општине Куршумлија се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Резултати тестирања oд 25. и 26. јуна – нема позитивних на корона вирус у Куршумлији https://kursumlija.org/rezultati-testiranja-od-25-i-26-juna-nema-pozitivnih-na-korona-virus-u-kursumliji/ Wed, 01 Jul 2020 08:31:29 +0000 https://kursumlija.org/?p=10555 Према последњим информацијама из Дома здравља Куршумлија, које је изнела директорка др Уранија Петровић, на последњем тестирању када је тестирано седам лицa 25. и 26. јуна, […]

Чланак Резултати тестирања oд 25. и 26. јуна – нема позитивних на корона вирус у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Према последњим информацијама из Дома здравља Куршумлија, које је изнела директорка др Уранија Петровић, на последњем тестирању када је тестирано седам лицa 25. и 26. јуна, резултати су негативни на присуство корона вируса.

Чланак Резултати тестирања oд 25. и 26. јуна – нема позитивних на корона вирус у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Одржане Спортске игре младих у Куршумлији https://kursumlija.org/odrzane-sportske-igre-mladih-u-kursumliji/ Wed, 01 Jul 2020 07:59:43 +0000 https://kursumlija.org/?p=10557 У суботу, 27. јуна, по пети пут су одржане Спортске игре младих у Куршумлији, на теренима Спортског центра.  Игре су окупиле мноштво деце жељне такмичења и […]

Чланак Одржане Спортске игре младих у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

У суботу, 27. јуна, по пети пут су одржане Спортске игре младих у Куршумлији, на теренима Спортског центра.  Игре су окупиле мноштво деце жељне такмичења и дружења.

На  самом почетку програма химну Републике Србије извела је Јана Драговић, ученица Гимназије Kуршумлија, а атмосферу је загрејао плесни састав Рагнарок.

– Деца и грађани Kуршумлије су навикли на то да ми посебне емоције гајимо према овом граду и изузетно се радујемо кад год имамо прилику да дођемо у средину где су сви истински заволели Игре и дали и нама ветар у леђа да радимо још више и боље. Нажалост, ове године нас је све погодила тужна вест да са нама више није Драган Петровић, председник Спортског савеза Kуршумлија, човек који је био велик пријатељ Игара и који нажалост није успео да победи ковид 19. Сигурна сам да га негде на небу анђели чувају и замолићу вас да данас сви будете весели и да на терену сваки ваш потез буде испуњен љубављу, јер су данашње Игре у Kуршумлији посвећене управо Драгану Петровићу – истакла је Ивана Јовановић, председница СИМ Србије, на церемонији отварања Игара.

Она је потом плакету за допринос развоју Спортских игара младих уручила Дејану Ловићу, председнику Скупштине општине Kуршумлија.

– Kуршумлија јесте мало место, али је стварно место са великом душом и великим срцем. Наша деца воле да се такмиче, да тренирају, да се друже. И ова манифестација је већ годинама права за децу и једва је чекају сваке године. Kод нас се и месец дана раније прича како ће Игре доћи у Kуршумлију, како ће бити лепог дружења. Али и како ће победници бити награђени да путују на Државно финале. И заиста је посебно када млади знају да ће неки од њих отићи и на Међународно финале у Сплит, имати бесплатно мини летовање и такмичити се са другарима из региона – истакао је професор Дејан Ловић, председник Скупштине општине Kуршумлија.

Заклетву пријатељства у име свих учесника положио је Петар Спасојевић, члан KK Kуршумлија, а бакљу су унели Тамара Маринковић, чланица женског одбојкашког клуба Kуршумлија и чланови тима Атомских мрава, иначе прошлогодишњи финалисти регионалног финала у Сплиту. Главни координатор Игара за овај крај, Никола Милијановић био је задовољан како је све протекло, а заслужан за добру организацију је и Драган Симић, директор Спортског центра Kуршумлија.

Учесници у играма су деца основношколског узраста са територије Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. На свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је све бесплатно. Подршка, партнери, покровитељи и спонзори Спортских игара су: Председник Републике Србије Александар Вучић, Влада Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генерални спонзор – Kомпанија Дунав осигурање, као и компанија Coca-Cola, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија, као и техничкi партнер Игара – Савез за школски спорт Србије.

Челни људи СИМ Србије на подршци су захвалили и медијима, који на сјајан начин прате ову манифестацију.

Чланак Одржане Спортске игре младих у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Обавештење о обустави саобраћаја у делу улице Вука Караџића https://kursumlija.org/obavestenje-o-obustavi-saobracaja-u-delu-ulice-vuka-karadzica/ Tue, 30 Jun 2020 10:41:24 +0000 https://kursumlija.org/?p=10564 Обавештавају се грађани општине Куршумлија да је на основу Измена и допуна саобраћајног пројекта техничке регулације саобраћаја на градском подручју Куршумлије за улице Палих бораца, Косте […]

Чланак Обавештење о обустави саобраћаја у делу улице Вука Караџића се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Обавештавају се грађани општине Куршумлија да је на основу Измена и допуна саобраћајног пројекта техничке регулације саобраћаја на градском подручју Куршумлије за улице Палих бораца, Косте Војиновића и Вука Караџића, Одељење за привреду и локални економски развој општине Куршумлија донело дана 30.06.2020. године Решење у коме се даје сагласност за обуставу саобраћаја у делу улице Вука Караџића, и то:

– пререгулација улице Вука Караџића, у делу од улице Свете Ане до Косовске у пешачку зону а део до улице 16. фебруар постаје слепи пут.

Сагласност за обуставу саобраћаја се даје од 00,оо часова 30.06.2020. године.

Чланак Обавештење о обустави саобраћаја у делу улице Вука Караџића се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Резултати последњег тестирања – још два лица позитивна на корона вирус у Куршумлији https://kursumlija.org/rezultati-poslednjeg-testiranja-jos-dva-lica-pozitivna-na-korona-virus-u-kursumliji/ Fri, 26 Jun 2020 12:30:33 +0000 https://kursumlija.org/?p=10545 Према последњим информацијама из Дома здравља Куршумлија, које је изнела директорка др Уранија Петровић, на последњем тестирању када је тестирано девет лицa 24. и 25. јуна, […]

Чланак Резултати последњег тестирања – још два лица позитивна на корона вирус у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Према последњим информацијама из Дома здравља Куршумлија, које је изнела директорка др Уранија Петровић, на последњем тестирању када је тестирано девет лицa 24. и 25. јуна, резултати за два лица су позитивни на присуство корона вируса.

Једно лице је здравстени радник који није радио, већ је боравио у кућној изолацији. Заражена лица су доброг клиничког стања, док је пет пацијената излечено.

Чланак Резултати последњег тестирања – још два лица позитивна на корона вирус у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Обавештење о начину достављања података за исплату накнада за рад бирачких одбора https://kursumlija.org/obavestenje-o-nacinu-dostavljanja-podataka-za-isplatu-naknada-za-rad-birackih-odbora/ Thu, 25 Jun 2020 13:18:39 +0000 https://kursumlija.org/?p=10541 У циљу спречавања ширења заразе корона вирусом, Радно тело Републичке изборне комисије моли чланове бирачких одбора да своје податке за уплату накнаде за члана бирачког одбора […]

Чланак Обавештење о начину достављања података за исплату накнада за рад бирачких одбора се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

У циљу спречавања ширења заразе корона вирусом, Радно тело Републичке изборне комисије моли чланове бирачких одбора да своје податке за уплату накнаде за члана бирачког одбора у сталном и проширеном саставу достављају превасходно путем електронске поште на адресу izborikursumlija2020@gmail.com

Потребно је на наведену адресу електронске поште доставити:

  1. очитану или скенирану личну карту
  2. скенирану картицу са текућим рачуном за уплату накнаде и
  3. назнаку броја и назива бирачког места на којем је члан бирачког одбора

Чланак Обавештење о начину достављања података за исплату накнада за рад бирачких одбора се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Услед обилних поплава проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Куршумлија https://kursumlija.org/usled-obilnih-poplava-proglasena-vanredna-situacija-na-delu-teritorije-opstine-kursumlija/ Wed, 24 Jun 2020 14:02:09 +0000 https://kursumlija.org/?p=10531

Чланак Услед обилних поплава проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Куршумлија се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

На основу  Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама и Закона о локалној самоуправи, а на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија, Председник општине Куршумлија, дана 24.06.2020. године донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Куршумлија, од 24.06.2020. године од 10,15 часова, у следећим Месним заједницама:

– Барлово,
– Дединац,
– Пепељевац,
– Кастрат,
– Косанчић Иван,
– Рударе,
– Пролом,
– Рача,
– Иван Кула,
– Добри До,
– Дегрмен и
– Мердаре.

На ванредној седници Општинског штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија која је одржана дана 24.06.2020. године, разматрано је стање настало на подручју општине Куршумлија услед обилних кишних падавина. Након образложења Команданта штаба о насталој ситуацији и потребе за предузимање мера у појединим областима, Штаб је предложио Председнику општине да донесе Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Куршумлија.

Чланак Услед обилних поплава проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Куршумлија се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>
Спортске игре младих – по пети пут у Куршумлији https://kursumlija.org/sportske-igre-mladih-po-peti-put-u-kursumliji/ Wed, 24 Jun 2020 04:50:28 +0000 https://kursumlija.org/?p=10519 Највећа спортска манифестација у региону „Спортске игре младих“ долази пети пут у наш град и то у суботу 27. јуна када ће се одржати други део […]

Чланак Спортске игре младих – по пети пут у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>

Највећа спортска манифестација у региону „Спортске игре младих“ долази пети пут у наш град и то у суботу 27. јуна када ће се одржати други део игара.

Почетак и званично отварање је заказано за 10 часова. Такмичења ће се одржати на теренима спортског центра Куршумлија и то у малом фудбалу, баскету, одбојци на песку, одбојци, између две ватре и атлетици.

Победници остварују пласман на Државно такмичење које ће се одржати крајем јула у Београду.

Пријаве екипа и поједница је могуће код:

Мали фудбал

Место: спортска хала Куршумлија

дечаци
2003/2004.годиште
2005/2006.годиште
2007.годиште и млађи

Пријаве код:
проф. Милош Мартиновић – 069/027-28-48

Баскет

Место: спортска хала Куршумлија

дечаци и девојчице
2003/2004.годиште
2005 годиште и млађи

Пријаве код:
проф. Душан Степановић – 062/89-17-227

Одбојка

Место: спортска хала Куршумлија

девојчице и дечаци
2003/2004. годиште
2005/2006. годиште
2007. годиште и млађи

Пријаве код:

проф. Славиша Милосављевић – 063/476-771

Између две ватре

Место: спортска хала Куршумлија

мешовито
2009/2010. годиште
2011. годиште и млађи

Пријава код:
проф. Славица Ранђеловић – 064/80-73-001

Атлетика 60м

Место: спортска хала Куршумлија

дечаци и девојчице
2013. годиште и млађи

Пријава код:
проф. Зорица Шејић – 062/558-801

Одбојка на песку

Место: спортска хала Куршумлија

Такмичење је 4. јула

девојчице и дечаци
2005. годиште и млађи

Пријаве код:
проф. Славиша Милосављевић – 063/476-771

Пријавне листове и сагласности за све спортове можете преузети у канцеларији Савеза за школски спорт сваког радног дана до почетка игара у периоду од 10 до 18 часова.

Пријави се и учествуј!

Победници у свим спортовима остварују пласман на Државно првенство које се одржава крајем јула у Београду.

Чланак Спортске игре младих – по пети пут у Куршумлији се појављује прво на Општина Куршумлија.

]]>