Fondacija „Dragica Nikolić“ pomaže kuršumlijske mališane

Javni poziv za takmičenje „Izađi mi na teglu“
5. septembra 2017.
Obaveštenje za dostavu školske potvrde za dečiji dodatak
11. septembra 2017.
Prikaži sve

Fondacija „Dragica Nikolić“ pomaže kuršumlijske mališane

Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ u Kosaničkoj Rači Fondacija „Dragica Nikolić“ uputila je donaciju u vidu đačkih torbi i školskog pribora, koji je lično uručila Dragica Nikolić.

Prema rečima predsednice Saveta za socijalnu zaštitu opštine Kuršumlija – Violete Jakovljević, lokalna samouprava, kako bi poboljšala uslove života i školovanja, čini sve što je u njenoj moći da izađe u susret najsiromašnijoj populaciji, posebno najmlađima.

Fondacija „Dragica Nikolić“ već osmi put na teritoriji opštine Kuršumlija pomaže najugroženijima. Ovog puta učenici od prvog do četvrtog razreda dobili su školski pribor, a od petog do osmog laptop računare.

Akcijom su obuhvaćeni svi đaci koji pohađaju školu uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom (odeljenja u selu Merdaru, Ivan Kuli, Rudaru, Kuršumlijskoj Banji i Rači, ukupno trideset troje dece).

Vrednost donacije je 650.000 dinara. Do sada je Fondacija „Dragica Nikolić“ opštini Kuršumlija uputila više od 10 miliona dinara.

Predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić, istakao je da je ova donacija veoma važna, kao i sve prethodne, koje je uputila Fondacija „Dragica Nikolić“, posebno zato što je reč o školama na terenu, a one rade u mnogo težim uslovima u odnosu na škole u gradu.

Direktor OŠ „Drinka Pavlović“ – Radiša Nikić, ovom prilikom je naglasio da je pomoć od velikog značaja, posebno zato što deca u Kuršumliji nisu u prilici da svakog dana priušte sebi sve ono što imaju i druga deca u Srbiji.

Prezadovoljni mališani posetom Dragice Nikolić, neizmernu zahvalnost za uručene poklone izrazili su cvećem, osmesima i zagrljajima.