Uspešno održana treća po redu manifestacija „Izađi mi na teglu“

Kuršumlija izabrana za „Izuzetnu destinaciju Evrope“ u Srbiji
30. septembra 2019.
Obeležena 107. godišnjica od formiranja gvozdenog puka „Knjaz Mihailo“
6. oktobra 2019.
Prikaži sve

Uspešno održana treća po redu manifestacija „Izađi mi na teglu“

Na gradskom platou, u centru Kuršumlije, Turistička organizacija u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda, organizovala je po treći put manifestaciju „Izađi mi na teglu“, koja je karavanskog tipa i već šest godina obilazi gradove širom Srbije.

Takmičarima su bili obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štandovi, stolovi i stolice, šporet za pečenje paprike i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so.

Zvanični deo programa otvorili su Ljiljana Vukotić i Vuk Rosandić.

Pored  bogatog kulturno – umetnički programa i takmičarskog dela manifestacije, posetioci su imali priliku da učestvuju u Edukativnom centru za razvoj preduzetništva i pokretanje sopstvene proizvodnje.

Ukupno se takmičilo devet ekipa: „Čar na dar“, „Maja“, „Hrana i vino“, „Ajvar-zdrava hrana“, „Kuvarice manje zbori “, „Pakleni kuvari“,  „Jana“, „Kostići“ i „Kul-ajvar“.

Tročlani žiri u sastavu: Jelena Ćosić (restoran „Nego“), Slobodanka Pavlović („Radanska ruža“) i Miloš Jovičić – šef kuhinje  hotela  „Radan“ u Prolom Banji, imali su težak zadatak da odaberu najbolje, naglašavajući da su bile u pitanju nijanse i da su svi takmičari odlični.

Pobednička ekipa ovogodišnje manifestacije „Izađi mi na teglu“ je ekipa „Kostići“ sa kraljicom ajvara Suzanom Kostić.

Drugo mesto osvojila je ekipa „Jana“, dok je treće mesto osvojila ekipa „Hrana i vino“.

Pored glavne nagrade ekipa „Kostići“ imaće priliku da predstavlja Kuršumliju na finalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“, koje će se održati 12. oktobra u Beogradu.