Јавни позив за такмичење „Изађи ми на теглу“

Уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске нема зиме у пет основних школа на југу Србије
2. септембра 2017.
Фондација “Драгица Николић” помаже куршумлијске малишане
11. септембра 2017.
Прикажи све

Јавни позив за такмичење „Изађи ми на теглу“

Туристичка организација Куршумлије у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда 26. септембра организује манифестацију „Изађи ми на теглу“.

Реч је о манифестацији караванског типа која већ 4 године обилази градове широм Србије. У Куршумлији ће бити организована по први пут, а у овој сезони караван ће обићи 30 градова широм Србије.

Такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“ одржаће се 26. септембра са почетком у 11 часова на централном тргу Куршумлије.

Такмичарима ће бити обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штанд за такмичарску екипу, столови и столице, пећи за печење паприка и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

С друге стране, од њих ће се очекивати да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве и машину за млевење паприке. Правила такође налажу да такмичарска екипа мора имати минимум два члана, било да су то чланови уже или шире породице, комшије, колеге, пријатељи…

Учесници су у обавези да дају назив својој екипи, што креативније могуће и именују капитена који ће је представљати. Број екипа које могу учествовати је ограничен на максимално 15.

За три првопласиране екипе обезбеђене су вредне награде. Победника очекује награда Смедеревац – шпорет на дрва и директан пласман у велико финале које окупља победнике из свих градова, које ће се одржати у Сокобањи 14. октобра.

За све посетиоце манифестације обезбеђен је богат културно-уметнички и забавни програм.

Пријава екипа у Туристичкој организацији Куршумлије, ул. Палих бораца бр.15, је од 1. септембра 2017. године и трајаће до максималног броја пријава, а то је 15 екипа.