Јавни позив за такмичење „Изађи ми на теглу“

Уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске нема зиме у пет основних школа на југу Србије
2. септембра 2017.
Фондација “Драгица Николић” помаже куршумлијске малишане
11. септембра 2017.

Јавни позив за такмичење „Изађи ми на теглу“

Туристичка организација Куршумлије у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда 26. септембра организује манифестацију „Изађи ми на теглу“.

Реч је о манифестацији караванског типа која већ 4 године обилази градове широм Србије. У Куршумлији ће бити организована по први пут, а у овој сезони караван ће обићи 30 градова широм Србије.

Такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“ одржаће се 26. септембра са почетком у 11 часова на централном тргу Куршумлије.

Такмичарима ће бити обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штанд за такмичарску екипу, столови и столице, пећи за печење паприка и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

С друге стране, од њих ће се очекивати да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве и машину за млевење паприке. Правила такође налажу да такмичарска екипа мора имати минимум два члана, било да су то чланови уже или шире породице, комшије, колеге, пријатељи…

Учесници су у обавези да дају назив својој екипи, што креативније могуће и именују капитена који ће је представљати. Број екипа које могу учествовати је ограничен на максимално 15.

За три првопласиране екипе обезбеђене су вредне награде. Победника очекује награда Смедеревац – шпорет на дрва и директан пласман у велико финале које окупља победнике из свих градова, које ће се одржати у Сокобањи 14. октобра.

За све посетиоце манифестације обезбеђен је богат културно-уметнички и забавни програм.

Пријава екипа у Туристичкој организацији Куршумлије, ул. Палих бораца бр.15, је од 1. септембра 2017. године и трајаће до максималног броја пријава, а то је 15 екипа.