JPKD Toplica: Čišćenje puteva i ulica svakodnevno

Udruženje „Jednake mogućnosti“ i Opština Kuršumlija pozivaju žene iz ruralnih područja na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama
28. decembra 2018.
Javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa udruženja građana za 2019. godinu
15. januara 2019.
Prikaži sve

JPKD Toplica: Čišćenje puteva i ulica svakodnevno

Ljudstvo i vozila JPKD „Toplica“, ovih dana su angažovani na čišćenju puteva i ulica prve kategorije iz Plana i programa zimskog održavanja zbog veće količine snega koji je pao prethodnih dana, a i dalje pada.

Vozila sa montiranim raonicima i lancima probijaju uveliko smetove ka selima, a u planu je da se narednih dana pročiste putevi iz druge kategorije plana zimskog održavanja. Za sada su očišćeni sledeći putni pravci:

  • Centar grada (ivičnjaci, trotoari, stepenište)
  • Mačkovac – Belo Polje – Staro selo – Barutana – Pljakovo – Tmava – Tmavsko brdo – Vrševac – Bajgora – Novo Selo- Barlovo
  • Dankoviće – Konjuva -Višeselo
  • Kurilovo brdo – Kosmača – Točane.

Ukoliko sneg nastavi da pada ovakvim itenzitetom, u planu je uključivanje još mašina kako bi i putni pravci Pepeljevac – Krčmare – Grabovnica – Dedinac – Tovrljane, Spance – Spanačko brdo – Tanaskovići, Belo Polje – Vrševac, Gornje Točane – Donje Točane – Bugujevac – Pećinci – Ložnjak, Rača – Sastavci – Dobri Do.

– Molimo građane za razumevanje i neka budu bezbrižni, svi glavni putni pravci iz sela u grad i obrnuto, biće prohodni koliko god je to u našoj moći. – poručuju iz JPKD „Toplica“.