Kuršumlija izabrana za “Izuzetnu destinaciju Evrope” u Srbiji

Školica fudbala ponovo počinje sa radom od 01. oktobra
27. septembra 2019.
Uspešno održana treća po redu manifestacija “Izađi mi na teglu”
6. oktobra 2019.
Prikaži sve

Kuršumlija izabrana za “Izuzetnu destinaciju Evrope” u Srbiji

Opština Kuršumlija je pobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor “Izuzetne destinacije Evrope” u Srbiji (EDEN), dok su Pećinci i Kruševac izabrani za prateće destinacije.

Proglašenje dobitnika priznanja održano je u petak 27. septembra na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada Beograda, na Svetski dan turizma.

Rasim Ljajić, ministar turizma, prezadovoljan je rezultatima ove privredne grane, a naročito novim smeštajem i brojem od 400 hotela.

Svaki deseti zaposleni čovek na svetu radi u turizmu što znači da je ovo jedna od najisplativijih grana privrede u svakoj državi pa i Srbiji, rečeno je u Skupštini grada na proslavi Svetskog dana turizma.

Ove godine je svetska tema proslave “Turizam i poslovi”, jer je u sektoru usluga posao našlo 60 odsto žena i veliki broj stanovnika ruralnih krajeva. Titulu “Izuzetne destinacije Srbije” ove godine ponela je Kuršumlija u kojoj rade dve najsupešnije banje, Prolom i Lukovska, i u kojoj se nalazi Đavolja varoš.

– Prošle godine je u Srbiji ostvareno 9,3 miliona noćenja od čega 2,5 u banjama – rekla je Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije, dodeljujući nagradu.

Izvor: Večernje Novosti, Tanjug