Куршумлијски “Атомски мрави” спремни за Сплит

Енергетска ефикасност и рационално коришћење енергената
14. августа 2017.
Значај енергетске ефикасности за јавни и приватни сектор
17. августа 2017.

Куршумлијски “Атомски мрави” спремни за Сплит

Екипа „Атомски мрав“, њих деветоро: Владица, Павле, Aресније, Лара, Воин, Лазар, Александра, Теодора, Вукашин са тренером Душаном Кечом и координатором за Школски спорт Куршумлије – Николом Милијановићем, боравили су на пријему код председника општине Куршумлија – Радољуба Видића поводом предстојећег одласка на такмичење у Сплит.

У пријатној атмосфери председник Видић разговарао је са овим веселим малишанима похваливши њихово ангажовање и освојено прво место на Републичком такмичењу спорстких игара у дициплини “Између две ватре” које је одржано 21. јула на Ади Циганлији у Београду.

Уз златне медаље као награду ови малишани добили су шестодневно летовање у Сплиту, где ће се одржати и међународно такмичење у овој спортској дисиплини, у периоду 17. до 22. августа, на којем ће учестовати екипе из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Тренер Душан Кеча, указао је на важност такмичења које предстоји овим малишинама, истакавши тим поводом да су вредно вежбали и да су спремнији у односу на прошлу годину.

„Радост и узбуђење може се видети на лицима сваког од нас. Ако пружимо игру као на првенству Србије, злато је наше, али изненађења су могућа. Захваљујемо на подршци свим нашим суграђанима, локалној самуопреви, и свим људима добре воље који су нам до сада излазили у сусрет. Важна нам је и победа али је најбитније дружење са децом из других држава. То ће бити једно велико искуство и лепа успомена за њих”, изјавио је тренер Душан Кеча.

Павле Милојевић – капитен екипе, истакао је том приликом да се као и остали чланови веома радује путовању у Сплит, те да очекује победу.

Пожелевши им срећан пут и успешно такмичење, председник Видић, уручио им је пригодне поклоне, истичући да је да будућност нашег друштва и главни задатак свих нас одраслих – наша омладина.

Никола Милијановић – координатор Савеза за школски спорт Куршумлије истакао је да је на недавно одржаном Државном Финалу спортских игара младих учестововало 50 младих спортиста из Куршумлије такмичивши се у седам спортова, додајући да је овај спортски догађај веома важан за децу Куршумлије, те да је у плану да Куршумлија и наредне године буде део ове лепе приче“, изјавио је Никола.