Kuršumlijski “Atomski mravi” spremni za Split

Energetska efikasnost i racionalno korišćenje energenata
14. avgusta 2017.
Značaj energetske efikasnosti za javni i privatni sektor
17. avgusta 2017.

Kuršumlijski “Atomski mravi” spremni za Split

Ekipa „Atomski mrav“, njih devetoro: Vladica, Pavle, Aresnije, Lara, Voin, Lazar, Aleksandra, Teodora, Vukašin sa trenerom Dušanom Kečom i koordinatorom za Školski sport Kuršumlije – Nikolom Milijanovićem, boravili su na prijemu kod predsednika opštine Kuršumlija – Radoljuba Vidića povodom predstojećeg odlaska na takmičenje u Split.

U prijatnoj atmosferi predsednik Vidić razgovarao je sa ovim veselim mališanima pohvalivši njihovo angažovanje i osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju sporstkih igara u diciplini “Između dve vatre” koje je održano 21. jula na Adi Ciganliji u Beogradu.

Uz zlatne medalje kao nagradu ovi mališani dobili su šestodnevno letovanje u Splitu, gde će se održati i međunarodno takmičenje u ovoj sportskoj disiplini, u periodu 17. do 22. avgusta, na kojem će učestovati ekipe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Trener Dušan Keča, ukazao je na važnost takmičenja koje predstoji ovim mališinama, istakavši tim povodom da su vredno vežbali i da su spremniji u odnosu na prošlu godinu.

„Radost i uzbuđenje može se videti na licima svakog od nas. Ako pružimo igru kao na prvenstvu Srbije, zlato je naše, ali iznenađenja su moguća. Zahvaljujemo na podršci svim našim sugrađanima, lokalnoj samuoprevi, i svim ljudima dobre volje koji su nam do sada izlazili u susret. Važna nam je i pobeda ali je najbitnije druženje sa decom iz drugih država. To će biti jedno veliko iskustvo i lepa uspomena za njih”, izjavio je trener Dušan Keča.

Pavle Milojević – kapiten ekipe, istakao je tom prilikom da se kao i ostali članovi veoma raduje putovanju u Split, te da očekuje pobedu.

Poželevši im srećan put i uspešno takmičenje, predsednik Vidić, uručio im je prigodne poklone, ističući da je da budućnost našeg društva i glavni zadatak svih nas odraslih – naša omladina.

Nikola Milijanović – koordinator Saveza za školski sport Kuršumlije istakao je da je na nedavno održanom Državnom Finalu sportskih igara mladih učestovovalo 50 mladih sportista iz Kuršumlije takmičivši se u sedam sportova, dodajući da je ovaj sportski događaj veoma važan za decu Kuršumlije, te da je u planu da Kuršumlija i naredne godine bude deo ove lepe priče“, izjavio je Nikola.