Куршумлијски гимназијалци на пријему код председника Радољуба Видића

Најмлађи куршумлиjски глумци извели две представе
3. маја 2018.
Обавештење о уклањању возила из појединих улица због одржавања вашара
7. маја 2018.
Прикажи све

Куршумлијски гимназијалци на пријему код председника Радољуба Видића

Након повратка са 15. Међународног фестивала који је ове године одржан у граду Сен Мало на северозападу Француске, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић угостио је групу куршумлијских гимназијалаца: Аврамовић Вељка, Саву Милојевића, Дамјана Алексића, Милицу Дељанин, Јелену Јовановић, Јану Миладиновић са професорима Мајом Митровић и Миленом Вукајловић.

У разговору са овим младим људима председник Видић задовољно је казао да је наша општина презентована на веома леп начин, те да га посебно радује ентузијазам и ангажовање ових младих људи који своја знања свакодневно надограђују и усаврашавају. Захваливиши ученицима на посети Видић је истакао да ће и убудуће настојати да помогне све активности наших ученика као и до сада и наградити оне најбоље.

Гимназијалаци су била смештени у француским породицама, а домаћинима су презентоване куршумлијске лепоте, знаменитости и култура. На поменутом фестивалу ученици су извели представу “Кир Јања” аутора Јована Стерије Поповића.

Професор француског језика и књижевности – Маја Митровић истакла је да је ово путовање било назаборавно искуство за ученике.

“Поред извођења представе, ученици су имали бројне скупове, излете, коктеле а посебан догађај било је традиционално вече где су ученици и гости из целог света имали прилику да науче много о Србији, Куршумлији природним богатствима, лепотама, културно-историјском наслеђу и нашој традицији”, изјавила је Маја.

Вељко Аврамовић ученик трећег разреда Гимназије срдачно се захвалио председнику општине Радољубу Видићу, предузећу АД “Планинка” и Туристичкој организацији општине Куршумлија који су омогућили одлазак на овај фестивал.

“У наступајућем периоду за наше суграђане припремамо “Хуманитарни дан глуме” где ћемо премијерно извести и нашу представу, а учешће ће узети и наши најмлађи глумци, са циљем да се прикупе новчана средства и помогне девојчици Никодини”, рекао је Вељко.

Након завршене посете куршумлијски средњошколци своја искуства са овог незаборавног путовања поделили су и са гледаоцима и слушаоцима Радио телевизије Куршумлија.