Малишани из „Сунца“ на пријему код председника Видића

Јесењи карневал куршумлијских малишана
10. октобра 2017.
Право на родитељски додатак остварује и отац детета у случају када је мајка детета страна држављанка
12. октобра 2017.

Малишани из „Сунца“ на пријему код председника Видића

Поводом обележавања Дечје недеље у кабинету председника општине боравили су малишани предшколске устанoвe „Сунце“ које је срдачно угостио председник општине Куршумлија – Радољуб Видић.

Том приликом, председник Видић истакао је да се у разговору са децом осећа веома лепо те да га њихова енегрија инспирише и даје нове идеје. Ови духовити малишани потражили су одговоре на питања попут „шта ради председник“, као и „да ли он чува општину“. На његово питање шта недостаје куршумлијским вртићима „Сунце“ и „Чаролија“ ови раздрагани малишани одговорили су да им је за игру и угодне тренутке потребна још једна љуљашка у дворишту, нова вртешка и још један тобоган.

„Брига о нашим најмлађим суграђанима је мој најважнији задатак. Посебно се радујем оваквим сусретима и настојаћу да узвратим посету али и да њихове предлоге реализујем у наступајућем периоду. Радује ме податак да се све више деце рађа у нашој општини. Средствима из буџета помажемо развој наталитета, те с тим у вези у вртићу „Чаролија“ доградићемо још једну радну собу како би се решио проблем смештајног капацитета и на тај начин створили неопходни услови за боравак малишана у овој установи. Обавеза свих нас је да нашој деци омогућимо боље услове за одрастање јер су она наше највеће богатство“, поручио је председник Видић.