Михајловић: Додатних 2,6 милијарди за путеве у Топличком крају

РТС-ов караван “Најлепше народне песме” у Куршумлији
19. јула 2019.
Електронско плаћање такси и пореза на шалтеру Услужног центра општине Куршумлија
29. јула 2019.

Михајловић: Додатних 2,6 милијарди за путеве у Топличком крају

Поред редовног одржавања, у путну инфраструктуру Топличког краја биће уложено додатних 2,6 милијарди динара, најавила је у Белој Паланци потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је у кампу “Коридора Србије” у Белој Паланци, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, одржала састанак са начелником Топличког округа и председницима општина из овог краја.

Са њима је разговарала о инфраструктурним пројектима важним за Прокупље, Блаце, Житорађу и Куршумлију, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.

Михајловићева је истакла да је и данас са председницима општина и начелником округа разговарала о приоритетима када су пројекти у инфраструктури у питању, те да су заједнички договорили шта ће се реализовати у овој и наредној години.

“Поред редовног одржавања путне мреже, што је обавеза ‘Путева Србије’, у путну инфраструктуру Топличког краја уложићемо додатних 2,6 милијарди динара. Сви путеви у Србији морају имати асфалт”, рекла је министарка.

Вања Удовичић је истакао да и данашњи састанак показује да су за Владу све локалне самоуправе подједнако важне и да су ту да разумеју проблеме општина и помогну у решавању.

“Нисмо први пут на југу Србије, настављамо да улажемо у спортску инфраструктуру. Завршићемо поједине спортске објекте чија градња је започела двехиљадитих и реконструисаћемо постојеће”, рекао је Удовичић, захваливши се уједно Михајловићевој на жељи да развија женски спорт.

Небојша Јовић, заменик председника општине Куршумлија је истакао да је договорена реконструкција неколико путева, пре свега Рударе-Пролом бања, Куршумлија-Мердаре и две локалне улице у овој општини.

Извор: РТС