Nastavak aktivnosti na poboljšanju putne infrastrukture u kuršumlijskoj opštini

Izložba o Topličkom gvozdenom puku „Knjaz Mihajlo“ istoričara Petka Marjanovića
9. oktobra 2017.
Jesenji karneval kuršumlijskih mališana
10. oktobra 2017.
Prikaži sve

Nastavak aktivnosti na poboljšanju putne infrastrukture u kuršumlijskoj opštini

Ovih dana očekuje se početak radova na rekonstrukciji Topličke ulice u kuršumlijskm naselju Rasadnik. Radove na izgradnji amosferske kanalizaije u vrednosti od 12 miliona dinara izvodiće JPKD „Toplica“ dok će radove na uređenju kolovoza i trotoara finasirati Putevi Srbije u vrednosti od 35 milona dinara, izjavio je Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija.

Predsednik Vidić istakao je da je sa Ministarstvom privrede započeta i realizacija projekta u cilju unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture te da su u saradnji sa Javnim preduzećem za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta u toku radovi na sledećim projektima:

Izgradnja druge faze lokalnog puta Pepeljevac-Krčmare-Grabovnica-Tovrljane na lokaciji Grabovnica u dužini od 300 metara, sa ugovorenom vrednošću radova u iznosu od 3,3 miliona dinara (izvođač radova „TRACE PZP“ Niš), gde je izvršeno asfaltiranje, a u toku je predaja izvedenih radova korisniku Opštini Kuršumlija.

Kuršumlija veliko gradilište

U toku je rekonstrukcija lokalnog puta u selu Kastrat, zaselak Ilići i Simovići – prva faza u dužini od 480 metra sa ugovorenom vrednošću radova u iznosu od 5,5 miliona dinara (izvođač radova „Metalplast-Pavlović“ D.O.O. Đurevac, Blace). Radovi na ovoj lokaciji su započeti a završetak se očekuje za 20 kalendarskih dana.

Među 27 ulica i prilaza na kojima se vrše radovi, u toku prošle nedelje izvršeno je asfaltiranje ulice: Vukoja Todorovića u dužini od 140 metara, u iznosu od 1,4 miliona dinara i dela ulice Stevana Sinđelića, dužine 160 metara u iznosu od 1,5 miliona dinara (izvođač radova „MetalacCompany“ D.O.O. Kuršumlija).

Radovi se izvode i na delu ulice Ćirila i Metodija i Doktora Melgarda prilaz 1 levo.