Nastavak ulaganja u infrastrukturne projekte i putnu infrastrukturu prioritetan zadatak Vlade Republike Srbije

Javni oglas za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kuršumlija u postupku javnog nadmetanja
5. marta 2021.
Rezultati testiranja 4. marta: testirano 39 lica, 19 pacijenata pozitivno na kovid
5. marta 2021.

Nastavak ulaganja u infrastrukturne projekte i putnu infrastrukturu prioritetan zadatak Vlade Republike Srbije

Prilikom zvanične posete opštini Kuršumlija, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je o značajnim temama sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, i tom prilikom najavio da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ali i nastaviti da ulaže u druge važne projekte.

Predsednik Vučić detaljno je razgovarao i sa predsednikom opštine Kuršumlija Radoljubom Vidićem. Zahvalivši predsedniku Vučiću na dosadašnjem angažovanju i trudu kako bi narod Toplice imao bolje uslove za život i opstanak na ovim prostorima, predsednik Vidić ukazao je na važnost daljih ulaganja u infrastrukturne projekte koji se tiču putne infrastrukture. On je takođe naglasio i značaj rekonstrukcije osnovnih škola u Kuršumliji.

Na radnom sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaralo se o važnim infrastrukturnim projektima koji se tiču održavanja i poboljšanja putne infrastrukure. Imajući u vidu da se svake godine značajna sredstva izdavajaju za ovu namenu iz budžeta opštine, ali zbog konfiguracije terena, udaljenosti od grada postoje veoma teške deonice koje se i više puta u toku godine moraju sanirati i popravljati, naročito posle obilnih padavina.

Predsednik opštine Radoljub Vidić naglasio je tom prilikom da je putna infrastruktura jedan od najvažnijih segmenata neophodnih za život ne samo za ljude koji žive u udaljenim selima duž admnistrativne granice nego i cele Toplice. Sa posebnom pažnjom on ukazao je i na značaj rekonstrukcije osnovnih škola u Kuršumliji, kako bi učenici ali i zaposleni imali bolje uslove za obrazovanje i školovanje.