Обележен дан спорта, игара и радости у Куршумлији

Расписан конкурс за коришћење средстава програма подршке унапређења пољопривредне производње
7. јуна 2017.
Промоција књиге „Србија 1217. – настанак краљевине“
7. јуна 2017.

Обележен дан спорта, игара и радости у Куршумлији

У суботу 3. јуна у хали Спортског центра у Куршумлији, и на неколико терена у граду успешно су одржане Спортске игре младих, којима је присуствовао велики број деце, спортиста, спортских радника, наставника, професора и гостију.

Свечаној церемонији отварања присуствовали су и председник општине Куршумлија – Радољуб Видић, председник Скупштине општине Куршумлија – Дејан Ловић, председник Спортског савеза општине Куршумлија – Драган Петровић, директор Спортског центра – Драган Симић, главни координатор Савеза за школски спорт Куршумлије – Никола Милијановић и председник Спортских игара младих Србије – Ивана Јовановић.

Спортске игре младих имају за циљ да омогуће свим основцима и средњошколцима учешће у организованим спортским такмичењима и другим бесплатним активностима током лета. Као препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона, више од милион деце кроз дружење и спорт, на овај начин промовисало је разумевање, пријатељство, солидарност и фаир-плаy, као најделотворнију алтернативу свим негативним утицајима данашњице. Иначе, Спорске игре младих постале су највећа манифестација аматерског спорта у Европи, призната од Међународног Олимпијског Комитета.

“Најбитније од свега је да се свако дете може бесплатно такмичити и да учесници Игара не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи здравог начина живота и пријатељства. Циљ Игара је да наши будући нараштаји кроз спорт, упознају себе али и друге, стекну самопоуздање, покажу врлине, усвоје правилне животне навике и стекну пријатеље за цео живот. Пресрећни смо када идемо Србијом и видимо да клинци обожавају разне спортске дисциплине. Србија је земља спорта и ми смо пресрећни што смо део ове приче”, истакла је Ивана Јовановић, председник Спортских игара младих за Србију.

Победници остварују право да бесплатно учествују на Државном финалу у Београду у јулу месецу. Такмичење су отворили Ања Ковачевић, талентована одбојкашица из Куршумлије, која је и носила бакљу у пратњи најталентованијих младих спортиста Куршумлије и популарне групе „Атомски мрави“.

Спортске игре младих наставиле су свој караван радости и дружења широм Србије. Високи покровитељ Спортских игара младих у Србији је Влада Републике Србије и бројни спонзори: Компанија Coca Cola, Подравка, Ласта, Хотел „Falkensteiner “ Београд, Савез за школски спорт Србије и медијски покровитељи : Радио телевизија Србије, Спорт Клуб и Арена Спорт.