Održana manifestacija “Izađi mi na teglu 2018”

Uspešno održana manifestacija “Kulturno leto 2018”
27. avgusta 2018.
Komunalno preduzeće izvodi radove u ulici Milutina Uskokovića i ulici Svetog Save u Kuršumliji
28. avgusta 2018.

Održana manifestacija “Izađi mi na teglu 2018”

Na gradskom platou, u centru Kuršumlije, Turistička organizacija u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda, organizovala je po drugi put manifestaciju „Izađi mi na teglu“, koja je karavanskog tipa i već pet godina obilazi gradove širom Srbije.

Takmičarima su bili obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štandovi, stolovi i stolice, peći za pečenje paprike i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so.

Zvanični deo programa otvorili su Ljiljana Vukotić i Vuk Rosandić. Prisutne takmičare pozdravio je i predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno – umetnički program, a za tri prvoplasirane ekipe vredne nagrade.

Ukupno se takmičilo sedam ekipa: „Kume“, „Prijatelji“, „Ivanjac“, „Lovačko uduženje Soko“, „Planet vin“, „Nikolići“ i „Čar na dar“.

Pobednička ekipa 5. jubilarne manifestacije „Izađi mi na teglu“ u Kuršumliji je “Ivanjac” sa kraljicom ajvara Vesnom Ivanjac.

Drugo mesto osvojila je ekipa “Kume”.

Treće mesto osvojila je ekipa “Prijatelji”.

Prvoplasirane očekuje šporet „Smederevac“ i direktan plasman u veliko finale, koje 13. oktobra, u Beogradu, okuplja pobednike iz svih gradova.

Dok se spremao ajvar za posetioce je organizovan bogat zabavni program i takmičenja u bacanju frizbija, flipovanje palačinki, pronalaženje obeležja i nagradna pitanja za posetioce.

Pobednik frizbi aktivacije je Filip Todorović iz Monpeljea. Pobednik u flipovanju palačinki je Nikola Milosavljević, a obeležje turističke agencije Terra Travel pronašla je Maša Savić. Nekoliko posetioca osvojilo je vaučer od 1000 dinara za kupovinu u Maxi marketima.

Ovog puta žiri u sastavu: Jelena Simović – tehnolog, Nebojša Ćosić – ugostitelj i Arsenije Todorović – master inženjer poljoprivrede, imali su težak zadatak da odaberu najbolje, naglašavajući da su bile u pitanju nijanse i da su svi takmičari odlični.

Pobednici manifestacije – Vesna i Sanja Ivanjac iz Rače, prezadovoljne su organizacijom i istakle su da će dati sve od sebe u finalu.