Održane Sportske igre mladih u Kuršumliji

Obaveštenje o obustavi saobraćaja u delu ulice Vuka Karadžića
30. juna 2020.
Rezultati testiranja od 25. i 26. juna – nema pozitivnih na korona virus u Kuršumliji
1. jula 2020.

Održane Sportske igre mladih u Kuršumliji

U subotu, 27. juna, po peti put su održane Sportske igre mladih u Kuršumliji, na terenima Sportskog centra.  Igre su okupile mnoštvo dece željne takmičenja i druženja.

Na  samom početku programa himnu Republike Srbije izvela je Jana Dragović, učenica Gimnazije Kuršumlija, a atmosferu je zagrejao plesni sastav Ragnarok.

– Deca i građani Kuršumlije su navikli na to da mi posebne emocije gajimo prema ovom gradu i izuzetno se radujemo kad god imamo priliku da dođemo u sredinu gde su svi istinski zavoleli Igre i dali i nama vetar u leđa da radimo još više i bolje. Nažalost, ove godine nas je sve pogodila tužna vest da sa nama više nije Dragan Petrović, predsednik Sportskog saveza Kuršumlija, čovek koji je bio velik prijatelj Igara i koji nažalost nije uspeo da pobedi kovid 19. Sigurna sam da ga negde na nebu anđeli čuvaju i zamoliću vas da danas svi budete veseli i da na terenu svaki vaš potez bude ispunjen ljubavlju, jer su današnje Igre u Kuršumliji posvećene upravo Draganu Petroviću – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, na ceremoniji otvaranja Igara.

Ona je potom plaketu za doprinos razvoju Sportskih igara mladih uručila Dejanu Loviću, predsedniku Skupštine opštine Kuršumlija.

– Kuršumlija jeste malo mesto, ali je stvarno mesto sa velikom dušom i velikim srcem. Naša deca vole da se takmiče, da treniraju, da se druže. I ova manifestacija je već godinama prava za decu i jedva je čekaju svake godine. Kod nas se i mesec dana ranije priča kako će Igre doći u Kuršumliju, kako će biti lepog druženja. Ali i kako će pobednici biti nagrađeni da putuju na Državno finale. I zaista je posebno kada mladi znaju da će neki od njih otići i na Međunarodno finale u Split, imati besplatno mini letovanje i takmičiti se sa drugarima iz regiona – istakao je profesor Dejan Lović, predsednik Skupštine opštine Kuršumlija.

Zakletvu prijateljstva u ime svih učesnika položio je Petar Spasojević, član KK Kuršumlija, a baklju su uneli Tamara Marinković, članica ženskog odbojkaškog kluba Kuršumlija i članovi tima Atomskih mrava, inače prošlogodišnji finalisti regionalnog finala u Splitu. Glavni koordinator Igara za ovaj kraj, Nikola Milijanović bio je zadovoljan kako je sve proteklo, a zaslužan za dobru organizaciju je i Dragan Simić, direktor Sportskog centra Kuršumlija.

Učesnici u igrama su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Podrška, partneri, pokrovitelji i sponzori Sportskih igara su: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehnički partner Igara – Savez za školski sport Srbije.

Čelni ljudi SIM Srbije na podršci su zahvalili i medijima, koji na sjajan način prate ovu manifestaciju.