Poseta predstavnika Svetskog udruženja turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associations WFTGA) Đavoljoj Varoši

Javni uvid u Nacrt plana prve izmene i dopune Plana generalne regulacije Prolom Banja
9. oktobra 2019.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac nove fabrike u Pljakovu
11. oktobra 2019.
Prikaži sve

Poseta predstavnika Svetskog udruženja turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associations WFTGA) Đavoljoj Varoši

Dana 8. oktobra 2019. godine obavljena je inspekcijska poseta lokalita Đavolje Varoši od starne Svetskog udruženja turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associations WFTGA). U pitanju je poseta povodom predstojeće Konvencije Svetskog udruženja turističkih vodiča koju je dobila Nacionalna asocijacija turističkih vodiča Srbije, a koja će se održati u februaru 2021. godine u Novom Sadu.

Samoj poseti prisustvovale su  predsednica WFTGA – Alushca Ritchie  i podpresednica – Mary Kemp Clarke, kao i predstavnici Nacionalne asocijacije turističkih vodiča (NATVOS) Ivana i Miloš Ćuruvija.

„Nacionalna asocijacija turističkih vodiča Srbije je u januaru 2019. godine dobila tu čast da organizuje Svetsku konvenciju turističkih vodiča u februaru 2021. godine.  Konvencija će biti u Novom Sadu, ali kao deo konvencije imamo pre turu i post turu tako da smo rešili da pokažemo našim kolegama iz celog sveta najznačajnije i najinteresantnije delove Srbije. Jedan od delova odnosno prirodnih atrakcija koje ćemo videti u 2021. je i Đavolja Varoš. Ovo je prva inspekcijska poseta, a uloga opština i delova Srbije koje ćemo obilaziti je da se adekvatno pripremimo za preko 200 vodiča iz celog sveta. Akcenat će biti stavljen na tradiciju uopšte, na našu tradicionalnu hranu, igre, pesme jer to je ono što znamo da naše kolege vole“ – izjavila je predsednica Nacionalne asocijacije turističkih vodiča, Ivana Ćuruvija.

„Đavolja Varoš je došla kao potpuno iznenađenje, priroda je predivna! Ubeđena sam da će delegati iz Svetskog udruženja turističkih vodiča, zavoleti ovo mesto.“ – izjavila je Alushca Ritchie, predsednica WFTGA, povodom jednodnevne posete Đavoljoj Varoši.