Promocija Kuršumlije na Beogradskom manifestu 2018.

Sedam bendova u takmičarskom delu Gitarijade
1. juna 2018.
Promotivna kampanja „Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta?”
2. juna 2018.

Promocija Kuršumlije na Beogradskom manifestu 2018.

Turistička organizacija opštine Kuršumlija je na kreativan i dinamičan način predstavila najlepša obeležja opštine na 4. Beogradskom manifestu koji je održan na Kalemegdanu, od 25-27. maja.

Posetioci Beogradskog manifesta mogli su da se upoznaju sa turističkom ponudom Kuršumlije i drugih opština i gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Turistička organizacija Kuršumlija uspela je da dočara deo atmosfere sa najzanimljivijih turističkih lokacija i manifestacija koje turisti mogu da posete u Kuršumliji tokom turističke sezone.

Ove godine Kuršumlija obeležava “850 godina BELE CRKVE” tako da je fokus predstavljanja na ovom festivalu bio promocija velikog jubileja. Promocija Kuršumlije na ovakvim festivalima je važan preduslov, naročito u fazi promocije manifestacija poput “Kuršumlijske gitarijade”, “Malinijade” i “Kulturnog leta”.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić. Predsednik Vidić je obišao festival i štand TO opštine Kuršumlija, i istakao zadovoljstvo što Kuršumlija ove godine ima bogatiju ponudu Manifestacija koje su prezentovane na ovom festivalu, i podsetio da je Kuršumlija turistička opština i da ga raduje sve veće interesovanje inostranih turista za naše turističke atrakcije.

Organizator festivala Ljiljana Vukotić je navela da je prošle godine na festivalu bilo 90.000 posetilaca a ove godine taj broj je nadmašen sa čak 130.000 posetilaca.

Na manifestu je vladalo veliko interesovanje posetilaca za štand Turističke organizacije Kuršumlija i turističku ponudu tokom letnje turističke sezone, a najveće interesovanje je bilo za Đavolju varoš i aranžmane u Prolom i Lukovskoj banji.” – istakla je Jasmina Savić, vd direktora Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

Ne centralnoj bini festivala u okviru kulturno-umetničkog programa ove manifestacije nastupili su članovi OKUD “Bata Lačković” iz Kuršumlije. Takođe, kao vid promocije Kuršumlijske gitarijade, koja se održava 20. i 21. jula 2018. godine, u večernjem programu nastupio je bend “Nevreme” koji je okupio i oduševio veliki broj posetilaca.

Tokom tri dana na Beogradskom manifestu u deset festivalskih zona i na pet programskih bina posetioci su uživali u bogatim programima – zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, turizam, kultura, zdravlje, edukacija, promocije, jahanje konja, degustacije piva, vina i ukusa Srbije.

U Kalemegdanskom parku svoje lepote, kulturno-istorijsko i gastronomsko bogatstvo pored Kuršumlije predstavilo je preko 60 opština iz Srbije. Svoju ponudu predstavile su i zemlje iz regiona: Crna Gora, Slovenija, kao i Republika Srpska, koja je ove godine bila partner festivala.