Прва страна инвестиција у Куршумлији

У кабинету председника општине Куршумлија званично је потписан записник о примопредаји зграде бивше Модне конфекције “7 Јули”, којем су присуствовали директор израелске компаније ”Wood Feel” – Ран Авиад, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић и директор компаније “Симпо Шик” – Милорад Андрејевић.

Захваливши свима који су омогућили да поменута компанија дође у Куршумлију, директор Ран Авијад истакао је да ће се баш у Куршумлији производити намештај за светско тржиште по најсавременијој технологији. Од октобра месеца ова компанија покренуће производњу намештаја у Куршумлији. Према његовим речима намештај за светско тржиште производиће се у сарадњи са предузећем “Симпо ШИК” које ће производити шпер плочу од храстовог дрвета.

“Користићемо најсавременију технологију у производњи намештаја, а план је да се у наредних 90 дана адаптира зграде бивше Модне конфекције “7. Јули” хала за производњу и монтажа машина и опреме”, казао је директор ове израелске компаније. Наводећи да је већ ангажовано петоро радника, Авиад је најавио је да ће у почетном периоду бити ангажовано око стотину радника као и да ће већа група радника убрзо бити послата на обуку у Израел.


“Имамо развојни програм који предвиђа континуирано повећање производње и запошљавање нових радника”, казао је директор компаније “Wood Feel” и најавио да ће намештај произведен у Куршумлији најпре бити представљен на Сајму намештаја у САД.

Председник општине Куршумлија – Радољуб Видић, тим поводом нагласио је да је реч о првој страној инвестицији у Куршумлији, оценивши да је запошљавање 100 радника у нашем граду “исто као да је посао добило 10.000 људи у Београду”.

“Сваки запослени радник за нас много значи јер у општини имамо око 30 одсто незапослених”, казао је Видић, додајући да је важно што ће и реновирање простора у коме ће бити смештена нова фабрика, радити домаће фирме.