Radni sastanak opštinskog rukovodstva sa predstavnicima nemačkog GIZ-a u Kuršumliji

Radnici kuršumlijskog komunalnog preduzeća izvode radove u ulici Stevana Sinđelića
4. aprila 2017.
Rekonstrukcija vodovodne mreže u centru grada od ponedeljka
6. aprila 2017.
Prikaži sve

Radni sastanak opštinskog rukovodstva sa predstavnicima nemačkog GIZ-a u Kuršumliji

U kabinetu predsednika opštine Kuršumlija u okviru evaluacije projekta nemačko-srpske razvojne saradnje “Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama – IMPACT” koji sprovodi GIZ, organizovana je radna poseta opštini Kuršumlija kao jednoj od pet pilot opština u kojoj se zajednički realizuju projektne aktivnosti.

Tim povodom, održan je radni sastanak kojem su prisustvovali članovi komisije za evaluaciju: Kerstin Bark i Barbare Oelz, predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić, direktor JPKD “Toplica” – Vojimir Čarapić kao i opštinski projektni tim u cilju ocenjivanja dosadašnjih rezultata saradnje kao i definisanje prioriteta za nastupajući period.

Tom prilikom definisano je da je pomenuti projekat od izuzetnog značaja za kuršumlijsku opštinu u cilju jačanja kapaciteta lokalne samouprave, efikasnosti rada komunalnog preduzeća i podizanja svesti građana. Nakon radnog dela sastanka članovi komisije upoznali su sa pilot projektom primarne selekcije otpada i kompostiranja na samom terenu. Predstavnici komunalnog preduzeća zajedno sa članovima komisije obišli su lokacije reciklažnih ostrva, gde su imali priliku da se upoznaju sa načinom razdvajanja otpada za reciklažu kao i inicijativom za uvođenje kućnog kompostiranja u opštini Kuršumlija.