Саграђен Павлинин мост преко реке Бањске у Куршумлијској Бањи

За ученике основних и средњих школа и студенте из Куршумлије бесплатне ски карте на Копаонику
21. јануара 2020.
Јавни позив за прикупљање предлога за доделу признања из области спорта у Куршумлији
23. јануара 2020.

Саграђен Павлинин мост преко реке Бањске у Куршумлијској Бањи

У четвртак 16. јануара отворен је мост на реци Бањској у Куршумлијској Бањи. Анка Јакшић Ерне из САД-а, преко Фондације „Ана и Владе Дивац“ обезбедила је средства у износу од 30.000 долара за изградњу Павлининог моста и тако помогла решавању проблема мештанима седам куршумлијских села дуж Куршумлијске Бање.

Око 500 житеља околних села ће сада лакше функионисати, посебно у току зиме и пролећа када нарасте водостај реке.

“Ово је велика ствар за све нас који живимо на овом подручју и мост ће много значити преосталом становништву села који гравитирају ка Куршумлијској Бањи. До сада смо, нарочито зими, били одсечени од света, јер да би стигли до првих продавница, апотека и лекарске помоћи, морали би да се сналазимо и прелазимо пешке набујалу реку и у најтежим временским условима” – рекао је на отварању мештанин Куршумлијске Бање Страхиња Симоновић.

Директорка Фондације “Ана и Владе Дивац” Ана Кошел захвалила се донаторки Ани Јакшић Ерне као и представницима општине Куршумлија.

Госпођа Анка је током последњих пет година издвојила више од три милиона долара како би помогла људима који тешко живе, несебично је делила и своје време када је људима у Србији било најтеже, а на своје корене је поносна и свој народ никада није заборавила. Више од 400 породица добило је помоћ захваљујући њој и њеном супругу – рекла је Ана Кошел.

Председник општине Куршумлија, Радољуб Видић, присуствовао је свечаном отварању овог моста и захвалио се на донацији. Отварању су присуствовали и директорка Фондације Ана и Владе Дивац, Ана Кошел, председник месне заједнице Куршумлијска Бања, Страхиња Симоновић, поштар који свакодневно помаже домаћинства у овом крају Филип Филиповић, као и бројни мештани.