Štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija doneo više naredbi kojima se uređuje funkcionisanje javnih službi i privatnih subjekata u vanrednom stanju

Obaveštenje za privredne subjekte da dostave informacije o licima koja imaju potrebu obavljanja delatnosti u periodu od 20 do 05 časova
19. marta 2020.
Opštinska uprava obaveštava građane da se zahtevi tokom trajanja stanja epidemije mogu podneti elektronski
19. marta 2020.

Štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija doneo više naredbi kojima se uređuje funkcionisanje javnih službi i privatnih subjekata u vanrednom stanju

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija je u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja Predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine, predsednika Vlade Republike Srbije i mera Vlade Republike Srbije na sednici održanoj 19. marta 2020. godine doneo više naredbi kojima se uređuje funkcionisanje javnih službi i privatnih subjekata, za vreme trajanja vanrednog stanja.

Nalaže se skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 15 časova. U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa dozvoljeno je maksimalna popunjenost mesta za sedenja 50 odsto od ukupnog broja za sedenje, s tim da je dozvoljeno maksimalno prisustvo najviše pedeset lica, a uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između lica ne manjoj od dva metra.

Pekarama koje delom obavljaju i ugostiteljsku delatnost u svojim objektima, naloženo je da istu obavljaju kao i ostali ugostiteljski objekti u periodu od 8 do 15 časova a da prodaju hleba i pekarskih proizvoda mogu obavljati i u periodu od 5 do 8 časova i od 15 do 18 časova.

Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta „Kuršumlija“ naloženo je da izvrši dezifenkciju stambenih zgrada, stepeništa, rukohvata itd. sredstvima dobijenim od strane Opštine Kuršumlija.

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta je naloženo da izvrši raspodelu dezifencionih sredstava dobijenim od strane Opštine Kuršumlija, za potrebe svoje organizacije i korisnika.

Predsednicima Mesnih zajednica naloženo je da obaveštavaju Štab za vanredne situacije ili policijsku stanicu u Kuršumliji o pristiglim licima u svoju mesnu zajednicu iz inostranstva.

Ove Naredbe stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom listu opštine Kuršumlija, a ista je dostavljena i navedenim subjektima.