Svečano otvaranje novoizgrađenog „Pavlininog mosta“ u Kuršumlijskoj Banji

Poziv za dostavljanje predloga za dodelu Svetosavske povelje
10. januara 2020.
Javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa udruženja građana za 2020. godinu
13. januara 2020.
Prikaži sve

Svečano otvaranje novoizgrađenog „Pavlininog mosta“ u Kuršumlijskoj Banji

Svečano otvaranje novoizgrađenog „Pavlininog mosta“ upriličeno je za četvrtak 16. januara u 13:00 časova u Kuršumlijskoj Banji.

Nakon okupljanja ispred lokalne škole koja se nalazi na putu ka selu Vrelo u Kuršumlijskoj Banji, planiran je zajednički odlazak do mosta i svečano otvaranje.

Ovaj most sada spaja obale Banjske reke i olakšava život 500 žitelja sedam sela povezujući ih sa Kuršumlijskom Banjom. Meštani nikada do sada nisu imali most i bili su odsečeni od sveta u zimskom periodu. Da bi stigli do prvih prodavnica, apoteka i lekarske pomoći, morali su da se snalaze i prelaze peške nabujalu reku i u najtežim vremenskim uslovima.

Most je izgrađen zahvaljujući gospođi Anki Jakšić Erne iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je donirala Fondaciji Ana i Vlade Divac 30.000 dolara za izgradnju mosta preko Banjske reke.

Svečanom otvaranju mosta prisustvovaće direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel, predsednik opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić i predsednik mesne zajedne Kuršumlijska Banja, Strahinja Simonović, lokalni heroj poštar Filip Filipović koji svakodnevno pomaže sva domaćinstva, kao i stanovnici zbog kojih je most izgrađen.