Тешка саобраћајна несрећа код Куршумлије – пет особа настрадало, више особа тешко повређено

Одржан 20. Сајам туризма и активног одмора у Нишу
24. априла 2019.
Поводом трагичне смрти наших суграђана у саобраћајној несрећи 02. мај се проглашава даном жалости
30. априла 2019.

Тешка саобраћајна несрећа код Куршумлије – пет особа настрадало, више особа тешко повређено

На путу Куршумлија – Прокупље, у селу Барлово, рано јутрос (око 6:45) догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је, према званичним информацијама из полиције, пет особа настрадало, а више њих је тешко повређено.

У судару су учествовали аутобус Ниш – експреса, који се кретао из Куршумлије ка Прокупљу и камион новопазарске регистрације из супротног правца. Реч је о директном судару, у коме се аутобус запалио и изгорео. На Ургентно одељење прокупачке болнице, примљено је шест особа. У извлачењу повређених учествовали су припадници полиције и Сектора за ванредне ситуацје.

Медицинска сестра из Прокупља, како истичу у нишком Клиничком центру, пета је жртва несреће. Она је пет сати након несреће довезена у КЦ Ниш, али лекари нису успели да је спасу. У Клинички су примљена и два повређена мушкарца, која нису животно угрожена. Д. Р. (50 година) из Прокупља прво је била међу 6 повређених, који су са места несреће пребачени у прокупачки Угрентни центар, а потом је у КЦ Ниш примљена у 11:50. Одмах је уведена у операциону салу, наводи директор Угрентног центра Миодраг Лазић, али је крварење у стомаку било превелико. Два мушкарца која су повређена у овој несрећи смештена су у нишки Кинички центар. У питању су рођена браћа, 57-годишњи В. Р. и 58-годишњи В. Р.

Иначе, на лицу места је четворо људи изгубило животе, а како незванично сазнајемо, погинули су возачи и аутобуса и камиона, као и две путнице. У аутобусу је укупно било седморо путника. Због кише која је падала, био је клизав асфалт, тако да је возач аутобуса, на мостићу нагло скренуо на супротну страну. Узрок несреће још увек се испитује.