Turistička organizacija Kuršumlije na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Obeležavanje 103. godišnjice Topličkog ustanka u Mačkovcu
22. februara 2020.
Konkurs za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama u opštini Kuršumlija za 2020. godinu
25. februara 2020.
Prikaži sve

Turistička organizacija Kuršumlije na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

U Beogradu je 20. februara svečano otvoren 42. Međunarodni sajam turizma, simbolično nazvan „Put pod noge“. Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica, ovogodišnji sajam zvanično je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Zemlja – partner ovogodišnjeg Sajma bila je Egipat.

Turistička organizacija opštine Kuršumlija predstavila je svoje turističke potencijale pod sloganom „Kuršumlija – prva prestonica Stefana Nemanje“.

Bogata turistička ponuda, raznovrsni suveniri sa motivima Kuršumlije, Stefana Nemanje, Đavolje Varoši, zatim domaći proizvodi: „Dana likeri“, kupinova vina i rakije „Kosančić Ivan“, kreativni kolači Slavice Tomić kao i rukotvorine poput kaširanih ikona na kamenu – Bojane Obradović, bili su dobar povod da veliki broj prisutnih poseti baš štand Turističke organizacije Kuršumlija.

Pored suvenira i rukotvorina TO Kuršumlija je predstavila i nova izdanja: Brošuru Kuršumlija sa celokupnom turističkom ponudom, flajere sa manifestacijama i gastronomskom ponudom Topličkog kraja kao i nove razglednice.

Sa turističkom ponudom Kuršumlije upoznala se i jedna od najvećih pop zvezda bivše Jugoslavije Neda Ukraden, koja je izrazila želju da poseti Kuršumlijski kraj i učestvuje na nekoj od predstojećih manifestacija.

Štand Turističke organizacije opštine Kuršumlija posetila je i Ana Čarapić, narodni poslanik u Skupštini Srbije, koja je izuzetno zadovoljna promocijom naše opštine na Sajmu turizma, i navela je da će Kuršumlija imati podršku za brojne projekte koji se tiču uređenja grada i još boljeg pozicioniranja Kuršumlije na turističkoj mapi Srbije.