У Куршумлији повећан број новорођенчади

Асфалтирање улице Косовке девојке приводи се крају
19. новембра 2021.
Општина Куршумлија чланица друге Туристичке регије у Србији
19. новембра 2021.

У Куршумлији повећан број новорођенчади

Помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије – Александра Чамагић, са својим сарадницима, у оквиру редовних активности, посетила је општине: Блаце, Куршумлију и Житорађу.

Након радног састанка са замеником председника Општине Куршумлија – Дејаном Ловићем, помоћница министра истиче да је свако новчано издвајање у малим општинама од великог значаја за породицу, али да је подједнако важна и атмосфера подршке младим паровима да остану у локалној средини:

– Захваљујући таквом амбијенту, пре свега развоју туризма, Куршумлија је једно од малобројних места у Србији у којем је последњих година порастао број новорођенчади – рекла је Чамагић.

Заменик председника Општине Куршумлија – Дејан Ловић саопштио je да се у нашој општини 2012. године родило 117 беба, а да је прошле године рођено 185.

Ловић је истакао да привредни ослонац Куршумлије, чине чак три бање: Куршумлијска, Пролом и Луковска бања, као и споменик природе Ђавоља Варош и да, када је реч о доласку нових инвеститора, локална управа много очекује од изградње аутопута Ниш – Приштина.