Удружење „Једнаке могућности“ и Општина Куршумлија позивају жене из руралних подручја на бесплатну обуку о предузетничким и дигиталним вештинама

Спортски Центар Вас позива на концерт КУД “Бата Лачковић”
27. децембра 2018.
ЈПКД Топлица: Чишћење путева и улица свакодневно
10. јануара 2019.

Удружење „Једнаке могућности“ и Општина Куршумлија позивају жене из руралних подручја на бесплатну обуку о предузетничким и дигиталним вештинама

Удружење Једнаке могућности и Општина Куршумлија

позивају жене из руралних подручја на

БЕСПЛАТНУ ОБУКУ О ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ И ДИГИТАЛНИМ ВЕШТИНАМА
у Гимназији у Куршумлији, од 22.1. до 26.1.2019. године

у оквиру пројекта Удружења Једнаке могућности
ДИГИТАЛНЕ И ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ВЕШТИНЕ ЗА ЖЕНЕ У РУРАЛНИМ ПОДРУЧЈИМА“

Теме петодневне обуке су:
ОСНОВЕ РАДА НА РАЧУНАРУ
ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ВЕШТИНЕ

 

Обука ће се одржати у Гимназији у Куршумлији, од 22.1. до 26.1. За све полазнице су обезбеђени ручак и освежење, као и накнада за превоз. Све заинтересоване жене могу узети пријавни формулар у писарници Општине, где треба и да га предају након попуњавања. Постоји и могућност пријаве преко интернета, на линку https://goo.gl/forms/na3kLUdJ8rdiQBDg2

Рок за пријављивање: до 15. јануара 2019.

Резултати: до 17. јануара 2019.

Обуку спроводи Удружење Једнаке могућности у сарадњи са општином Куршумлија у оквиру програма економског оснаживања жена из руралних области. Овај пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија, уз подршку Координационог тела за родну равноправност и Министарства за европске интеграције Републике Србије.

Обука у оквиру пројекта има за циљ да помогне женама да стекну нова знања и вештине за дигиталну економију, која ће им помоћи да покрену нову производњу, побољшају пласман већ постојећих услуга и производа, или конкуришу за посао.

Обука ће се одвијати на основу потписаног Протокола о сарадњи између Општине Куршумлија и Удружења „Једнаке могућности“.

Осим из општине Куршумлија, кроз овај пројекат биће обучено и по 20 жена из општина Параћин, Ивањица, Мајданпек, Кнић и Љубовија. Едуковане и оснажене жене из свих ових средина постаће део мреже жена дигиталних предузетница из руралних подручја, са циљем међусобне подршке, размене знања и идеја.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ДА ЗАЈЕДНО УЧИМО И НАПРЕДУЈЕМО У ДИГИТАЛНОЈ ЕКОНОМИЈИ!

Овај пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија.