Udruženje „Jednake mogućnosti“ i Opština Kuršumlija pozivaju žene iz ruralnih područja na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama

Sportski Centar Vas poziva na koncert KUD “Bata Lačković”
27. decembra 2018.
JPKD Toplica: Čišćenje puteva i ulica svakodnevno
10. januara 2019.

Udruženje „Jednake mogućnosti“ i Opština Kuršumlija pozivaju žene iz ruralnih područja na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama

Udruženje Jednake mogućnosti i Opština Kuršumlija

pozivaju žene iz ruralnih područja na

BESPLATNU OBUKU O PREDUZETNIČKIM I DIGITALNIM VEŠTINAMA
u Gimnaziji u Kuršumliji, od 22.1. do 26.1.2019. godine

u okviru projekta Udruženja Jednake mogućnosti
DIGITALNE I PREDUZETNIČKE VEŠTINE ZA ŽENE U RURALNIM PODRUČJIMA“

Teme petodnevne obuke su:
OSNOVE RADA NA RAČUNARU
PREDUZETNIČKE VEŠTINE

 

Obuka će se održati u Gimnaziji u Kuršumliji, od 22.1. do 26.1. Za sve polaznice su obezbeđeni ručak i osveženje, kao i naknada za prevoz. Sve zainteresovane žene mogu uzeti prijavni formular u pisarnici Opštine, gde treba i da ga predaju nakon popunjavanja. Postoji i mogućnost prijave preko interneta, na linku https://goo.gl/forms/na3kLUdJ8rdiQBDg2

Rok za prijavljivanje: do 15. januara 2019.

Rezultati: do 17. januara 2019.

Obuku sprovodi Udruženje Jednake mogućnosti u saradnji sa opštinom Kuršumlija u okviru programa ekonomskog osnaživanja žena iz ruralnih oblasti. Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije.

Obuka u okviru projekta ima za cilj da pomogne ženama da steknu nova znanja i veštine za digitalnu ekonomiju, koja će im pomoći da pokrenu novu proizvodnju, poboljšaju plasman već postojećih usluga i proizvoda, ili konkurišu za posao.

Obuka će se odvijati na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između Opštine Kuršumlija i Udruženja „Jednake mogućnosti“.

Osim iz opštine Kuršumlija, kroz ovaj projekat biće obučeno i po 20 žena iz opština Paraćin, Ivanjica, Majdanpek, Knić i Ljubovija. Edukovane i osnažene žene iz svih ovih sredina postaće deo mreže žena digitalnih preduzetnica iz ruralnih područja, sa ciljem međusobne podrške, razmene znanja i ideja.

PRIJAVITE SE DA ZAJEDNO UČIMO I NAPREDUJEMO U DIGITALNOJ EKONOMIJI!

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija.