Ukida se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Kuršumlija

Radoljub Vidić po treći put predsednik opštine Kuršumlija
25. avgusta 2020.
Obeležen Dan opštine Kuršumlija i gradska slava Velika Gospojina
28. avgusta 2020.
Prikaži sve

Ukida se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Kuršumlija

Na osnovu Zaključka opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija od 25.08.2020. godine, predsednik opštine Kuršumlija donosi Odluku o ukidanju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Kuršumlija.

Na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 – ukida se se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Kuršumlija, proglašena Odlukom Predsednika opštine Kuršumlija, zbog nastupanja širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19, jer su na prestali razlozi njenog proglašenja.

Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata) ubuduće se utvrđuje u skladu sa važećom Odlukom o radnom vremenu.

Na snazi ostaju sledeće preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje ljudi, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19:

održavanje socijalne distance,
obavezna dezinfekcija prostora i upotreba maski u zatvorenom prostoru,
ograničavanje broja prilikom okupljanja tokom organizovanja slavlja, svečanosti u zatvorenom prostoru do 50 ljudi maksimalno.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

Predškolska ustanova „Sunce“ počinje sa radom od 2. septembra

Na predlog PU „Sunce“ od 25.08.2020. godine, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija na telefonskoj sednici održanoj dana 25.08.2020. godine doneo je Zaključak kojim se daje saglasnost za otvaranje objekata predškolske ustanove „Sunce“ Kuršumlija – četiri radne sobe objekta „Sunce“ i objekta „Čarolija“, u skladu sa raspoloživim prostornim kapacitetima i ljudskim resursima, počev od 02.09.2020. godine i izvršiti prijem dece koja pohađaju obavezan pripremno-predškolski program, pa je Opštinsko veće opštine Kuršumlija donelo odgovarajuću Odluku na osnovu ovog Zaključka.

Prilikom prijema dece koja pohađaju obavezan pripremno-predškolski program u PU „Sunce“ biće primenjivane sve higijensko-sanitarne mere i mere fizičke distance, koje su u ustanovi primenjivane i pre obustave redovnog rada do 08.07.2020. godine, a roditelji su dužni da dostave potvrdu nadležnog zdravstvenog organa (izabranog pedijatra) o zdravstvenom stanju deteta.

Neophodno je pre početka rada, odnosno otvaranja objekta za prijem upisane dece izvršiti dezinfekciju četiri radne sobe sa pratećim prostorijama objekta „Sunce“, kao i automobila koji će ustanova koristiti za prevoz hrane od objekta „Čarolija“ do objekta „Sunce“, od strane ovlašćene institucije – Instituta za javno zdravlje Niš.