Većnici opštine Kuršumlija usvojili Izveštaje o radu za 2017. godinu

U utorak otežano vodosnabdevanje u Kuršumliji
26. marta 2018.
19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu
2. aprila 2018.

Većnici opštine Kuršumlija usvojili Izveštaje o radu za 2017. godinu

U utorak 27. marta, u kabinetu predsednika opštine Kuršumlija održana je peta sednica Opštinskog veća u 2018. godini, kojom je predsedavao predsednik Veća – Radoljub Vidić. Najvažnija tačka dnevnog reda odnosila se na Izveštaje o radu i finansijskom poslovanju za korisnike budžeta opštine Kuršumlija za 2017. Godinu.

Sednici veća prisustvovali su direktori javnih preduzeća: JP za Uređivanje građevinskog zemljišta „Kuršumlija“, JPKD “Toplica“ Kuršumlija, Dom zdravlja Kuršumlija, Ustanova za sport Sportski centar, „ Centar za socijalni rad „Borovnjak“, Crveni krst Kuršumlija, PU “Sunce“, Ekonomska škola, Gimnazija, Osnovna škola “Drinka Pavolić“, Osnovna škola “Miloje Zakić“, Sportski savez Kuršumlija, Savez za školski sport, Turistička Organizacija, Narodna biblioteka koji su detaljno obrazložili realizovane aktivnosti za prošlu godinu.

U nastavku sednice usvojen je predlog Odluke o opštinskim putevima, predlog Plana za postavljanje kioska, predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za postavljanje kioska , predlog o davanju u zakup opštinskoh stanova, predlog odluke o auto–taksi prevozu, javnim parkiralištima kao i predlog Odluke o taksi stajalištima na teritoriji naše opštine.

Na Vidićev predlog usvojen je i Program za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta, kao i Izveštaj Poljoprivredne stručne službe opštine Kuršumlija o realizaciji programa subvencija za prošlu godinu.

Većnici opštine Kuršumlija jednoglasno su podržali i predlog o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju Ugovora Turističke organizacije regije Kopaonik.

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gradonačelnici i predsednici lokalnih opština potpisali su Ugovor o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik. U ovu regiju biće uključeni: Kruševac, Kuršumlija, Aleksandrovac, Trstenik, Novi Pazar, Raška, Brus, Kraljevo i Vrnjačka Banja, Blace. Osnivanje Turističke regije Kopaonik ima za cilj da se povećaju smeštajni kapaciteti i unapredi celokupna turistička ponuda u ovom regionu i na samom Kopaoniku, koji je kao brend prepoznat ne samo u Srbiji, nego i u inostranstvu.