Javni poziv za takmičenje „Izađi mi na teglu“

Uz pomoć EU i Vlade Švajcarske nema zime u pet osnovnih škola na jugu Srbije
2. septembra 2017.
Fondacija „Dragica Nikolić“ pomaže kuršumlijske mališane
11. septembra 2017.
Prikaži sve

Javni poziv za takmičenje „Izađi mi na teglu“

Turistička organizacija Kuršumlije u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda 26. septembra organizuje manifestaciju „Izađi mi na teglu“.

Reč je o manifestaciji karavanskog tipa koja već 4 godine obilazi gradove širom Srbije. U Kuršumliji će biti organizovana po prvi put, a u ovoj sezoni karavan će obići 30 gradova širom Srbije.

Takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ održaće se 26. septembra sa početkom u 11 časova na centralnom trgu Kuršumlije.

Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so.

S druge strane, od njih će se očekivati da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe i mašinu za mlevenje paprike. Pravila takođe nalažu da takmičarska ekipa mora imati minimum dva člana, bilo da su to članovi uže ili šire porodice, komšije, kolege, prijatelji…

Učesnici su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Broj ekipa koje mogu učestvovati je ograničen na maksimalno 15.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbeđene su vredne nagrade. Pobednika očekuje nagrada Smederevac – šporet na drva i direktan plasman u veliko finale koje okuplja pobednike iz svih gradova, koje će se održati u Sokobanji 14. oktobra.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Prijava ekipa u Turističkoj organizaciji Kuršumlije, ul. Palih boraca br.15, je od 1. septembra 2017. godine i trajaće do maksimalnog broja prijava, a to je 15 ekipa.

Veličina slova