Фондација “Драгица Николић” помаже куршумлијске малишане

Јавни позив за такмичење „Изађи ми на теглу“
5. септембра 2017.
Обавештење за доставу школске потврде за дечији додатак
11. септембра 2017.

Фондација “Драгица Николић” помаже куршумлијске малишане

Основној школи „Дринка Павловић“ у Косаничкој Рачи Фондација „Драгица Николић“ упутила је донацију у виду ђачких торби и школског прибора, који је лично уручила Драгица Николић.

Према речима председнице Савета за социјалну заштиту општине Куршумлија – Виолете Јаковљевић, локална самоуправа, како би побољшала услове живота и школовања, чини све што је у њеној моћи да изађе у сусрет најсиромашнијој популацији, посебно најмлађима.

Фондација „Драгица Николић“ већ осми пут на територији општине Куршумлија помаже најугроженијима. Овог пута ученици од првог до четвртог разреда добили су школски прибор, а од петог до осмог лаптоп рачунаре.

Акцијом су обухваћени сви ђаци који похађају школу уз административну линију са Косовом и Метохијом (одељења у селу Мердару, Иван Кули, Рудару, Куршумлијској Бањи и Рачи, укупно тридесет троје деце).

Вредност донације је 650.000 динара. До сада је Фондација „Драгица Николић“ општини Куршумлија упутила више од 10 милиона динара.

Председник општине Куршумлија – Радољуб Видић, истакао је да је ова донација веома важна, као и све претходне, које је упутила Фондација „Драгица Николић“, посебно зато што је реч о школама на терену, а оне раде у много тежим условима у односу на школе у граду.

Директор ОШ „Дринка Павловић“ – Радиша Никић, овом приликом је нагласио да је помоћ од великог значаја, посебно зато што деца у Куршумлији нису у прилици да сваког дана приуште себи све оно што имају и друга деца у Србији.

Презадовољни малишани посетом Драгице Николић, неизмерну захвалност за уручене поклоне изразили су цвећем, осмесима и загрљајима.