Ана Брнабић у Тмави са мештанком која јој се пожалила и село добило пут

ЈПКД Топлица приводи крају радове у улици Палих бораца
18. јула 2019.
РТС-ов караван “Најлепше народне песме” у Куршумлији
19. јула 2019.

Ана Брнабић у Тмави са мештанком која јој се пожалила и село добило пут

Премијерка Србије Ана Брнабић је у среду 17. јула посетила село Тмава, између Куршумлије и Блаца, и пензионерку Слободанку Михајловић која јој се пре месец дана у мејлу пожалила да нема пута и до њене куће у селу не може да дође санитет.

Слободанка Михајловић која живи сама, казала је агенцији Бета: “На моје велико изненађење, пут је направљен за само петнаестак дана. А још веће изненађење је посета премијеке. Дошла је да ме види и да види да ли је пут направљен, заиста смо сви мештани срећни због овог геста”.

У изјави за Бету Ана Брнабић је казала да је важно решити сваки проблем грађана и да је у Тмаву данас дошла да би показала колико је важно свако село и да су сви грађани исти.

“Ми морамо да слушамо грађане, јер смо ту да радимо у њиховом интересу. И захвална сам мештанима Тмаве јер верују у своју Владу”, казала је Брнабић.

Брнабић је рекла и да је Куршумлија стратешки важна због близине Косова и да ће Влада Србије у новом инвестиционом циклусу издвојити средства за изградњу путева.

“Издвојићемо много више средстава за Куршумлију, али и за цео Топлички округ, како би људима омогуићили услове да остају да живе у селима, да чувају ове крајеве и наша слела. Захвална сам свима који су остали у својим селима”, казала је премијерка.

Она је рекла да очекује нови позив за продају Куршумлијске Бање и да та бања поново оживи.

“Како смо оживели Пролом Бању, тако ћемо и Куршумлијску. Куршумлија то заслужује, јер има услове за развој туризма и она је једна од најлепших општина у Србији”, истакла је Ана Брнабић и додала да туризам ту “мора да цвета”.