ЕУ ПРО представља позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима у Пироту, Чачку, Ваљеву и Бујановцу

Нема радиоактивности на сметлишту “Лаковски брегови” код Куршумлије
15. јуна 2018.
Конкурс за подстицајна средства из програма подршке пољопривредној политици и политици руралног развоја на подручју Општине Куршумлија за 2018. годину
20. јуна 2018.

ЕУ ПРО представља позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима у Пироту, Чачку, Ваљеву и Бујановцу

Развојни програм ЕУ ПРО ће због великог интересовања одржати додатне информативне сесије о јавном позиву за подршку предузетницима и предузетницама и микро и малим предузећима, у четвртак 21. јуна 2018. године у Пироту и Чачку, и у петак 22. јуна 2018. у Ваљеву и Бујановцу. Европска унија (ЕУ) је за овај позив определила 4,5 милиона евра како би допринела повећању конкурентности локалне привреде у Региону Шумадије и западне Србије и Региону Јужне и источне Србије.

Циљ информативних сесија, које су до сада одржане у десет градова у Србији и окупиле више од 550 људи, јесте да се заинтересовани предузетници и предузетнице упознају са програмом подршке и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава за унапређење пословања.

Позив је отворен је до 6. јула 2018. године, а право учешћа имају предузетници и предузетнице, микро и мала предузећа регистрована у 99 градова и општина укључених у програм ЕУ ПРО, која се примарно баве производњом или пружају ИТ услуге, а основана су између 1. јануара 2013. и 31. децембра 2017. године.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања као и документација за пријављивање доступне су на веб сајту ЕУ ПРОа: Јавни позив за подношење предлога пројеката за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).


РАСПОРЕД ОДРЖАВАЊА ИНФОРМАТИВНИХ СЕСИЈА ПО ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА


ПИРОТ

четвртак, 21. јун2018. у 10 часова, Уговорна окружна привредна комора Пирот (Добрице Милутиновића, Трговачки центар, везни тракт бр. 5)


ЧАЧАК

четвртак, 21. јун2018. у 13.30 часова, Скупштинска сала града Чачка (Жупана Стртацимира 2)


ВАЉЕВО

петак, 22. јун2018. у 11 часова, Скупштинска сала Града Ваљева (Карађођева 64)


БУЈАНОВАЦ

петак, 22. јун2018. у 11 часова, Економски Факултет из Суботице у Бујановцу (Карађорђа Петровића бб)