Јавни позив за доделу помоћи за стварање и побољшање услова становања породица расељених лица

Резултати тестирања од 25. маја – сва тестирана лица негативна на корона вирус
27. маја 2020.
Резултати тестирања од 1. јуна – сва тестирана лица негативна на корона вирус
3. јуна 2020.

Јавни позив за доделу помоћи за стварање и побољшање услова становања породица расељених лица

Комисија за избор корисника за доделу помоћи породица избеглица за куповину сеоске куће са окућницом и додатне помоћи у грађевинском материјалу и другом материјалу и/или опреми, дана 25.05.2020. године, расписује јавни позив за доделу помоћи за стварање и побољшање услова становања породица расељених лица у виду куповине сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности намењене становању и додатне помоћи у грађевинском и другом материјалу и/или опреми за адаптацију предметне сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности која живе на територији општине Куршумлија.

Средства за куповину сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности намењене становању и додатне помоћи у грађевинском и другом материјалу и/или опреми за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом додељују се интерно расељеним лицима док су у расељеништву и члановима њиховог породичног домаћинства, у циљу побољшања услова становања.

Помоћ се одобрава у износу који не може бити већи од 1.400.000 динара по породичном домаћинству корисника и то:

  • До 1.200.000 динара за помоћ при куповини сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности намењене становању и
  • До 200.000 са обрачунатим ПДВ-ом за додатну помоћ намењену за грађевински материјал и други материјал и/или опрему за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности намењене становању.

Више информација о јавном позиву, ближи услови за избор корисника, потребна документација и  начин подношења пријаве можете пронаћи у прилогу: