Куршумлија изабрана за “Изузетну дестинацију Европе” у Србији

Школица фудбала поново почиње са радом од 01. октобра
27. септембра 2019.
Успешно одржана трећа по реду манифестација “Изађи ми на теглу”
6. октобра 2019.

Куршумлија изабрана за “Изузетну дестинацију Европе” у Србији

Општина Куршумлија је победник овогодишњег националног конкурса за избор “Изузетне дестинације Европе” у Србији (ЕДЕН), док су Пећинци и Крушевац изабрани за пратеће дестинације.

Проглашење добитника признања одржано је у петак 27. септембра на свечаној церемонији у Скупштини града Београда, на Светски дан туризма.

Расим Љајић, министар туризма, презадовољан је резултатима ове привредне гране, а нарочито новим смештајем и бројем од 400 хотела.

Сваки десети запослени човек на свету ради у туризму што значи да је ово једна од најисплативијих грана привреде у свакој држави па и Србији, речено је у Скупштини града на прослави Светског дана туризма.

Ове године је светска тема прославе “Туризам и послови”, јер је у сектору услуга посао нашло 60 одсто жена и велики број становника руралних крајева. Титулу “Изузетне дестинације Србије” ове године понела је Куршумлија у којој раде две најсупешније бање, Пролом и Луковска, и у којој се налази Ђавоља варош.

– Прошле године је у Србији остварено 9,3 милиона ноћења од чега 2,5 у бањама – рекла је Марија Лабовић, директор Туристичке организације Србије, додељујући награду.

Извор: Вечерње Новости, Тањуг