Куршумлијски Дом здравља добио вредну донацију

Наставак комплетне реконструкције и асфалтирања Топличке улице
19. априла 2018.
Одржана шеста седница Општинског већа општине Куршумлија
24. априла 2018.

Куршумлијски Дом здравља добио вредну донацију

Rotary клуб Прокупље донирао је куршумлијском Дому Здравља апарат за одређивање параметара крвне слике (хематолошки бројач „Mindraj BCS“), у вредности од 760.000 динара, где је тим поводом у кабинету председника oпштине Куршумлија – Радољуба Видића одржан радни састанак, коjeм су присуствовали: оснивач Rotary клуба Прокупље – Звонко Стојиљковић, актуелни председник РК – Саша Богдановић и члан РК из Куршумлије – Милан Степановић .

Након званичног дела посете куршумлијској општини, чланови Rotary клуба, обишли су Дом Здравља у Куршумлији и поклонили поменути апарат, са циљем да се у наступајућем периоду реализује више оваквих акција.

Директор Дома Здравља, др Уранија Петровић, срдачно се захвалила донаторима, наглашавајући да су овакве донације од изузетног значаја за грађане куршумлијске општине, а том приликом присутнима се обратила и заменик директора, др Биљана Петровић.

Председник Rotary клуба из Прокупља – Саша Богдановић, нагласио је да је ово друга посета Дому Здравља у Куршумлији истакавши тим поводом:

“Ова је наша друга посета Дому здравља у Куршумлији. Пре пар година донирали смо осам болничких кревета са најсавременијом механизацијом и пнеуматиком. Надам се да смо помогли Дому здравља у Куршумлији да побољша своје здравствене услуге. Овај Дом здравља заслужује и много више и у даљем периоду искрено верујем да ћемо спровести још неку заједничку акцију”, истакао је Богдановић додајући да је за Куршумлију урађено још неколико вредних донација.

“Дечаку Сретену Петронијевићу из Кастрата дали смо новчану помоћ неколико пута која му је била потребна за лечење. Радовану Радојичићу из Луковске Бање донирали смо 120.000,00 динара за његово лечење у Београду, а Основној школи “Дринка Павловић” у Куршумлији донирали сто за стони тенис. Ја се надам да ћемо у наступајућем периоду спровести још неколико заједничких акција” , рекао је Богдановић.

Након посете куршумлијском Богдановић је казао да ће чланови овог клуба обићи и Дом здравља у Брусу и донирати исти апарат. Иначе, ово је прва посета Дому здравља у Брусу са циљем да се побољшају здравствене услуге, наглашавајући да су пре месец дана чланови Rotary клуба из Прокупља посетили и Дом здравља у Блацу и донирали биохемиски анализатора BS200Е, чија је вредност 1.600,000,00 динара.Том приликом он се захвалио свима који су помогли да се обезбеди оволико апарата, а посебно директору фирме Promedia Милану Јовановићу и гувернеру Банету Ранђеловићу, без чије помоћи ове акције не би биле овако успешне.