Куршумлијски средњошколци на Међународном позоришном фестивалу ФЕТЛИФ (FETLYF) у Француској

Пријави бенд за учешће на Куршумлијскоj Гитаријади
5. априла 2018.
Васкршња честитка председника општине Куршумлија
10. априла 2018.

Куршумлијски средњошколци на Међународном позоришном фестивалу ФЕТЛИФ (FETLYF) у Француској

На 15. Међународном позоришном фестивалу за франкофоне средњошколце ФЕТЛИФ (FETLYF), који се одржава у граду Сен Мало (Saint Malo) на северозападу Француске, нашу општину представили су ученици Гимназије из Куршумлије: Јана Миладиновић, Јелена Јовановић, Милица Дељанин, Сава Милојевић, Вељко Аврамовић и Дамјан Алексић, са предавачима, Миленом Вукајловић, професором ликовног васпитања и Мајом Митровић, професором француског језика и књижевности.

Ученици су били смештени у француским породицама, па су тако имали могућности да побољшају своје знање француског језика, али и да својим домаћинима представе нашу земљу и буду амбасадори Србије, представљајући је на најбољи могући начин, кроз културу.

Ученици Гимназије на Фестивалу за франкофоне средњошколце играли су представу која је адаптација дела Кир Јања писца Јована Стерије Поповића.

„Поред играња представе, имали смо и многобројне скупове, излете, коктеле и слично, а један од лепих догађаја је и традиционално вече где су ученици и гости из целог света имали прилику да науче много о Србији, Куршумлији, нашој традицији, баштини, природним богатствима.

Наш одлазак на фестивал је реализован захваљујући АД Планинка, Туристичкој организацији Општине Куршумлија, председнику Општине Куршумлија, господину Радољубу Видићу на чему смо њему лично, као и челним људима из Куршумлије бескрајно захвални“ – истакла је Мајa Митровић, професор француског језика и књижевности.