Министар просвете Младен Шарчевић посетио ОШ „Милоје Закић“ у Куршумлији поводом полагања мале матуре

Контакт телефони за пријаву гласања ван бирачког места
20. јуна 2020.
Резултати тестирања од 18. јуна – три лица позитивна на корона вирус
22. јуна 2020.

Министар просвете Младен Шарчевић посетио ОШ „Милоје Закић“ у Куршумлији поводом полагања мале матуре

Mинистар просвете Младен Шарчевић у четвртак, 18. јуна, посетио је ОШ „Милоје Закић“ поводом полагања теста мале матуре из математике, а у оквиру своје посете Топличком округу где је у среду обишао основце у Прокупљу, наглашавајући да је пред њима вели испит зрелости.

Званичној посети присуствовали су представнци локалне самоуправе председник општине Куршумлија Радољуб Видић са сарадницима и директор ОШ “Милоје Закић” Радица Јовић.

Директор ОШ “Милоје Закић” Радица Јовић истакла је том приликом, да је главни циљ посете министра Младена Шарчевића био разговор о развоју нових перспектива када је образовање у питању и отварање одељења са мањим бројем ученика, како би се покренуо развој куршумлијског краја.

Са представницима локалне самоуправе и председником општине Куршумлија Радољубом Видићем, детаљно је разматрано и о новом програму образовања који је био заступљен током пандемије и који би могао бити одличан алат за убудуће, и не само у ванредним околностима већ и за децу која не могу да дођу у школу, али и за ученике који се баве спортом и слично.

“Пред ученицима је велики испит зрелости, препоручујем да тестове раде полако и смирено и да резултати сигурно неће изостати”, наглашавајући да места у средњим школама има довољно за све. Шарчевић је такође нагласио да је са колегама детаљно разматрао о свим актуелним темама које су стале за време пандемије, и које се сада покрећу. Он је истакао да су наступајући летњи месеци веома важни за све раднике у просвети, због обука, припрема, адаптација ученилког простора, а све у циљу да се септембар дочека спремно. Са активом свих директора детаљно је разговарано и о перспективи овог краја, која се тиче отварања новог погона у Куршумлији, развој туризма је веома битан, тако да ћемо омогућити отварање одељења са мањем бројем ученика како би се на тај начин покренуо развој овог краја” – истакао је Шарчевић.

Министар Шарчевић изјавио је тим поводом да би једносменски обогаћен педагошки рад омогућио деци што боље педагошке услове за рад, истакавши  тим поводом да професори не брину за своја радна места, те да ће се сва акутелна питања наћи у новој стратегији образовања до 2030.  године.