Наставак активности на пројекту “Ка унапређењу локалних услуга у области животне средине и водних ресурса у општини Куршумлија”

Стефановски и Кербер на Куршумлијској гитаријади 14. и 15. јула
8. маја 2017.
Обавештење о прекиду водоснабдевања у Косовској улици и насељу Марковиће
9. маја 2017.

Наставак активности на пројекту “Ка унапређењу локалних услуга у области животне средине и водних ресурса у општини Куршумлија”

У оквиру пројекта “Ка унапређењу локалних услуга у области животне средине и водних ресурса у општини Куршумлија” који се спроводи у сарадањи са Европским ПРОГРЕС-ом одржана је друга радионица којој су присуствовали представници општине Куршумлија, ЈКДП “Топлица”, медији, НВО сектор, канцеларије за младе, и месних заједница.

Менаџер пројекта – Александар Максимовић, указао је на значај овог пројекта и сарадње невладиних организација са ЈКДП “Топлица” и општином Куршумлија, које су пружиле неопходну подршку и помоћ за спровођење истог. Он је укратко представио и модел могућих извора финансирања, на које би локални партнери могли да се ослоне у блиској будућности. У наставку радионице проф. др Илија Брцески детаљно је образложио анализу стања у сектору вода у општини Куршумлија, као и тенденције у систему водоснабдевања у градским и руралним подручјима општине, где је уједно представљан и сет мера за унапређење постојећег стања, како централног градског, тако и руралних – сеоских водовода на територији општине Куршумлија.

На крају излагања, проф. Брцески детаљно је образложио и акциони план са конкретним активностима и улогама свих актера у циљу даљег унапређења управљања водним ресурсима у општини Куршумлија. Том приликом, Милош Ивановић указао је на важност информисања шире јавности, кроз конкретне примере, појашњавајући и значај приступу информацијама од јавног значаја у сектору животне средине.