Наставак улагања у инфраструктурне пројекте и путну инфраструктуру приоритетан задатак Владе Републике Србије

Јавни оглас за отуђење непокретности из јавне својине општине Куршумлија у поступку јавног надметања
5. марта 2021.
Резултати тестирања 4. марта: тестирано 39 лица, 19 пацијената позитивно на ковид
5. марта 2021.

Наставак улагања у инфраструктурне пројекте и путну инфраструктуру приоритетан задатак Владе Републике Србије

Приликом званичне посете општини Куршумлија, председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је о значајним темама са представницима Срба са Косова и Метохије, и том приликом најавио да ће Србија значајно новчано помоћи српском народу на Косову и Метохији, али и наставити да улаже у друге важне пројекте.

Председник Вучић детаљно је разговарао и са председником општине Куршумлија Радољубом Видићем. Захваливши председнику Вучићу на досадашњем ангажовању и труду како би народ Топлице имао боље услове за живот и опстанак на овим просторима, председник Видић указао је на важност даљих улагања у инфраструктурне пројекте који се тичу путне инфраструктуре. Он је такође нагласио и значај реконструкције основних школа у Куршумлији.

На радном састанку са председником Александром Вучићем разговарало се о важним инфраструктурним пројектима који се тичу одржавања и побољшања путне инфраструкуре. Имајући у виду да се сваке године значајна средства издавајају за ову намену из буџета општине, али због конфигурације терена, удаљености од града постоје веома тешке деонице које се и више пута у току године морају санирати и поправљати, нарочито после обилних падавина.

Председник општине Радољуб Видић нагласио је том приликом да је путна инфраструктура један од најважнијих сегмената неопходних за живот не само за људе који живе у удаљеним селима дуж адмнистративне границе него и целе Топлице. Са посебном пажњом он указао је и на значај реконструкције основних школа у Куршумлији, како би ученици али и запослени имали боље услове за образовање и школовање.