Одржана пета Џипијада „Радан 2018“

Обавештење о продужењу рока Јавног позива за киоске
29. новембра 2018.
Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Куршумлија за 2019. годину
6. децембра 2018.

Одржана пета Џипијада „Радан 2018“

У среду, 28. новембра, успешно је одржана традиционална, пета по реду – Џипијада „Радан 2018“. Организатор је Туристички кластер Раданског подручја, који обухвата територије пет општина у окружењу Радан планине: Бојник, Лебане, Медвеђу, Kуршумлију и Прокупље. Траса, којом су прошла возила, почела је од Луковске Бање, преко Растелице и Жегрове до Kуршумлијске Бање, даље до Рудара, затим магистралом до Ђавоље Вароши, преко села Ђаке, до Гајтанских врата и Пролом Бање. Промотивна вожња теренским возилима имала је за циљ да укаже на потребу изградње путне инфраструктуре, као и на лепоту југа Србије.

Према речима председника Општине Kуршумлија, Радољуба Видића, туристи не воле да дођу у једном правцу и да се истим правцем враћају, зато се представници Туристичког кластера Раданског подручја залажу за повезивање пет општина у окружењу, тј. за кружни пут преко Радана, који би спојио четири бање и три светске дестинације.

Раданско подручје представља ризницу природног и културног блага, путовање између два округа скратило би се за око 60 километара, повезале – Сијаринска, Луковска, Пролом и Kуршумлијска Бања, у свету познати локалитети – Царичин Град, Ђавоља Варош, неолитско насеље Плочник, али и бројна места на самој Радан планини.