Општински штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија донео наредбу да радно време угоститељских објеката буде од 7 до 17 часова

Закључак Штаба да локална самоуправа изврши хитну дезинфекцију објеката предшколских установа у Куршумлији, у циљу припреме за рад 11.05.2020. године.
4. маја 2020.
ЈПКД Топлица извршила уређење пијачног простора
6. маја 2020.
Прикажи све

Општински штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија донео наредбу да радно време угоститељских објеката буде од 7 до 17 часова

Општински штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија, на седници одржаној дана 04.05.2020. године донео је наредбу за радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, кладионица и осталих угоститељских објеката) од 7 до 17 часова.

У угоститељским објектима, и у баштама и у затвореном простору, током рада применити све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно оне које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2. Обавезно је  организовање процеса рада који обезбеђује одржавање социјалне дистанце, односно међусобног растојања између два лица од најмање два метра, обавезну дезинфекцију мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику,​​ обавезну употребу маски и рукавица од стране запослених за пружање​​ услуга на отвореном. Применити и мере, ограниченог броја лица у просторији, а у случају мањег растојања од два метра између корисника пружање услуга уз примену стаклене, пластичне или сличне баријере, обавезну дезинфекцију просторија и подова. Према наведеним мерама, у затвореном простору  обавезна је употреба маски и рукавица и од корисника услуга.

Прилог наредбе су Инструкције за обезбеђивање мера превенције у оквиру управљања и рада угоститељских објеката.

Контролу примене мера из ове наредбе вршиће комунална инспекција Општине Куршумлија.