“Пажљивко” у друштву куршумлијских малишана

ЈПКД Топлица наставља активности у насељу Вељковиће
19. октобра 2017.
Народна библиотека Куршумлије организује промоцију монографије Милана Марковића: “22. Класа ТСВШ”
27. октобра 2017.

“Пажљивко” у друштву куршумлијских малишана

Општина Куршумлија, Јавно предузеће за уређивање градског грађевинског земљишта и Агенција за безбедност саобраћаја успешно су реализовали акцију усмерену ка безбедности деце у саобраћају и ширењу саобраћајне културе у куршумлијским основним школама „Дринка Павловић“ и „Милоје Закић“.

У оквиру своје кампање за најмлађу категорију учесника у саобраћају, Агенција за безбедност саобраћаја посетила је малишане у нашој општини где је за њих 150 ђака првака одржана представа “Пажљивко”. Том приликом, свим ученицима уручена је књига “Пажљивкова правила у саобраћају”, флуоросцентни прслуци и едукативни поклони који ће малишанима омогућити да буду што безбеднији у саобраћају. Едукативном часу о безбедности деце у саобраћају присуствовао је и заменик председника општине Куршумлија – Небојша Јовић.

Прваци куршумлијских школа имали су прилику да стекну нова сазнања и правила понашања у саобраћају а њихову радост употпунило је дружење са „Пажљивком“.

У оквиру ове акције у кабинету председника општине одржан је и радни састанак са представницима поменуте агенције и члановима локалног Савета за безбедност саобраћаја општине Куршумлија, где је било речи о досадашњим реализованим активностима као и плановима за будући рад на тему употребе заштитних система у возилима и другим пројектима а све у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају на територији општине Куршумлија.