Посета шампионима конкурса “Покренимо нашу децу”

Ванредна ситуација на делу територије општине Куршумлија у Месним заједницама: Жуч, Мерћез, Луково, Иван Кула и Грабовница
7. јуна 2019.
Велики спортски догађај у Куршумлији “Спортске игре младих 2019. године”
10. јуна 2019.

Посета шампионима конкурса “Покренимо нашу децу”

Овогодишњи шампион конкурса „Покренимо нашу децу“ је одељење III/2 са учитељицом Светланом Станковић из ОШ Милоје Закић из Куршумлије. Сопственим трудом, правилношћу у вежбању и креативношћу у осмишљавању својих вежби, ово одељење заслужено се издвојило међу свим учесницима на конкурсу, те освојило прво место.

Поред дипломе, коју су им уручили представници бренда Aqua Viva и Српског савеза професора учитеља и спорта, победничко одељење добило је седмодневну рекреативну наставу на Дивчибарима, као и сет разноврсних реквизита за физичку активност, које могу да користе сви ученици школе, док је учитељица добила поклон ваучер за сопствено путовање.

„Ове године на конкурс је пријављен велики број одељења из школа из свих делова Србије и у изузетној конкуренцији, ученици овог одељења однели су заслужену победу. Демонстрирали су посвећеност, увежбаност и систематичност при свакодневном вежбању, а још важније, радост и осмеси ђака на њиховим снимцима и фотографијама, показали су нам да предложена физичка активност гради здраве навике, другарство и тимски дух у учионици, што смо данас и уживо видели“, изјавила је Невена Јовановић, специјалиста за односе с јавношћу компаније Књаз Милош.

Програмом „Покренимо нашу децу“ се у све основне школе у Србији уводи додатна свакодневна петнаестоминутна физичка активност за ученике од 1. до 4. разреда, са основним циљем промоције здравља и физичке активности, а у сврху превенције и корекције деформитета изазваних неактивним и седентарим начином живота код деце. У оквиру програма, сваке године организује се и конкурс, када се укупно 36 одељења награди савременим и подстицајним реквизитима за вежбање, док најбоља одељења и учитељи освоје и главне награде: рекреативну наставу, излете и путовања.